ilves

2005. aasta teemad
andrus
Postitusi: 2800
Liitunud: R Veebr 27, 2004 8:45 pm

Postitus Postitas andrus »

Ikka veel on see...nurruvilves liitujate seas!!!!!!!!
aivar00
Postitusi: 3263
Liitunud: K Juun 16, 2004 2:09 pm

Postitus Postitas aivar00 »

Las koerad hauguvad, karavan läheb ikka edasi. Eks praegu ole selline aeg, kus igasugused äärmuslased ja vähemuslased oma pead tõstavad. Mina loodan, et katseks nad jäävadki, sest mina samuti ei julge teise inimese vaimset taset määrata, seda enam kirja teel kuna mul puudub vastav meditsiiniline haridus. Lihtsalt "Issanda" loomaaed on kirju.
ikka lõbusalt
kakuke
Postitusi: 5754
Liitunud: E Sept 01, 2003 3:32 pm

Postitus Postitas kakuke »

Aivar00 ütles välja minu mõtte.
Kahtluse korral jäta sõrm sirgeks !!!
muhv
Postitusi: 21
Liitunud: K Jaan 26, 2005 9:19 am

Re: ilves

Postitus Postitas muhv »

nurruvilves kirjutas:Ma ei saa aru, kuidas normaalse vaimse tasemega inimene suudab tappa armast süütut ja pealegi haruldast ilvest!!! Kas teil, jahimeestel, on mõistusega ikka kõik korras??? :evil: :evil: :evil:

Lohutuseks ega selle looma tabamiseks eriti mõistust ei peagi olema. Laod jäägrile papi peopeale see ajab vaese looma koertega puu otsa ja siis kõmpsid kohale ja kõmmutad maha. Karglevad hiljem pisut ümber ilvese ja JÄÄDVUSTAVAD. Mul oli kodus sellest isegi video. Mingi tonn luba tonn jäägrile tonn esinduskuludeks ja rõõmu kui palju. Naha rikkumise vältimiseks võib ilvest vintrelvast küttida ka täismantelkuuliga. Võtab pisut rohkem ainult aega. Seda nimetatakse nurruvilves looduses tasakaalu säilitamiseks.
Teder
Postitusi: 417
Liitunud: N Okt 07, 2004 3:17 pm

Postitus Postitas Teder »

On ikka huvitav küll, kuidas mõned ennast teistest üle seavad. nagu papp kuulutab kantslist maha oma lõplikku tõde. Peab ikka enesekindlust ja üleolekutunnet küll olema, et siia foorumisse ulukeid tutvustavat materjali veel üles panna - eks me, jahimehed ikka ole seda infot loomade elust enne ka lugenud ja eks metsaskäimise kogemused ole veel lisaks.
Nurruilvesel tundub seda looduse olemuse mõistmist nagu vähevõitu olevat, rohkem nagu mallitõed mingis seltskonnas, mis harilikult ei kannata sügavamat järelekatsumist.
Rohkem tolerantsi sulle, nurruloom, ega kõik pole sinusugused. Võid võtta meid nagu ilveseidki - meil tapmisega probleeme ei ole. Meie oleme sinu jaoks seltskond, kelle sa ilmselt halastamatult likvideeriksid kui saaksid. Kuna ilvesed tapavad samamoodi nagu meiegi - äkki tahaksid ka neid ära hävitada nagu meidki?
Võta meid ühena kogu maailma mitmekülgsusest, me eelistame elada normaalset maaelu, s.t. ka tapame kui süüa tahame, erinevalt ilmselt sinust, kes sa oma kotletid poeletilt ostad ja käed verest puhtad hoiad. Ilvest, hunti ja karu on aastatuhanded jahitud ja jahitakse ka edaspidi, ainuke võimalus nende hävinguks on kellegi ahnus- harilikult on need töösturid (metsatöösturid, põlevkivitöösturid, liigselt ahned põllumehed- kes ei näe kiskjaid oma lambakarja ligiduses). Meie ei võta metsa maha, meie oskame tasakaalus elada loodusega. Meie pärast võiks metsad loomi täis olla, meil hea meel- on mida jahtid ja muidu ka ilus vaadata. Oled valinud vale sihtmärgi jahimeeste näol, tee endale enne asjade olemus selgeks. Palju sina, nurruloom, oled seisnud eesti metsade hea käekäigu eest? Pane pea tulle ja võitle töösturitega kui loomi kaitsta tahad! Neid on vähe raskem peksta kui jahimehi kuna raha on taga. Kaitse ikka eelkõige loomade elukeskkondi, üksikute isendite kaitse on see viimane vint kui muu juba kihva keeratud.
muhv
Postitusi: 21
Liitunud: K Jaan 26, 2005 9:19 am

Postitus Postitas muhv »

Teder kirjutas: Palju sina, nurruloom, oled seisnud eesti metsade hea käekäigu eest? Pane pea tulle ja võitle töösturitega kui loomi kaitsta tahad! Neid on vähe raskem peksta kui jahimehi kuna raha on taga. Kaitse ikka eelkõige loomade elukeskkondi, üksikute isendite kaitse on see viimane vint kui muu juba kihva keeratud.

Jutt jumalast õige. Nurruloom mitu korda oled supermarketis ostnud kallima kuid keskonnasõbraliku paberkoti. Enne kui nolkidega raekoja platsil jalaga tuvi lööd mõtle. Mõtle enne kui tõmbad telefuuni igasugust staffi narva elektjaama tossavast korstnast. Vett osta korduvkasutusega klaaspudelis. Kasuta ainult rulldeodoranti sest muidu tekivad osooni augud. Kasuta ainult naturaalsest kiust pesu sest sinu auklikud sukad vedelevad prügimäel veel kaks inimpõlve ja need teised naisteasjad....tegelikult ei ole mul sellekohta isegi kellegilt küsida. Mul läks tedre jutt niisüdamesse et lülitasin kontorist voolu välja ja sekretär jooksis minema. Mis ta värvib siin tööajast huuli. Arvuti annab otsad. Ärge te jahimehed solvuge ja pikka viha pidage. Mul rohkem mure laste pärast ja nende laste em
jahe
Postitusi: 743
Liitunud: K Mär 24, 2004 10:03 am

Postitus Postitas jahe »

nurruvilvesele..... mõistusega pole tõesti kõik korras ja ega vist saagi enam korda.
243win
Joosep Käba
Postitusi: 1354
Liitunud: E Okt 18, 2004 9:57 am

Postitus Postitas Joosep Käba »

Ilvest, hunti ja karu on aastatuhanded jahitud ja jahitakse ka edaspidi, ainuke võimalus nende hävinguks on kellegi ahnus- harilikult on need töösturid (metsatöösturid, põlevkivitöösturid, liigselt ahned põllumehed- kes ei näe kiskjaid oma lambakarja ligiduses). Meie ei võta metsa maha, meie oskame tasakaalus elada loodusega. Meie pärast võiks metsad loomi täis olla, meil hea meel- on mida jahtid ja muidu ka ilus vaadata.

Sorry Teder et omavoliliselt lõigu välja tirisin. :oops: A see on niii hea. Et niimõnigi "tore" sell piaks seda kordi lugema.
Millal saab töösturile küllalt? Kas siis kui koos mill, 2xmill, 100xmilli :?: :?:
Pikk
Postitusi: 375
Liitunud: K Mai 26, 2004 4:35 pm

Postitus Postitas Pikk »

Nüüd siis on süüdi töösturid oma rahaahnuses :D :D

Aga kellele need töösturid toodavad, kas omavahel vahetamiseks?

Toodetakse ainult seda mida nõutakse, raiutakse metsi selle pärast et inimestel on vaja puitu, paberit, kütet. Kaevatakse maavarasid selle pärast et oleks energiat, et oleks materjale millest toota " ilusaid sätendavaid asju, mida inimestele meeldib omada", kogu aeg peab elu minema edasi, elukvaliteet peab tõusma, kui toimub seisak toimub tegelikult regress. Me oleme harjunud oma praeguse elukvaliteediga ja ei ole nõus loobuma sellest. Vähe veel, meil on eesmärk tarbida veel rohkem, kulutada veel rohkem, et elu oleks nagu " läänes". Kui esimest korda käisin välismaal, siis imestasin et miks inimesed raiskavad oma raha igasugu mõtetute asjade peale, söövad igasugu rämpsu. Nüüd näen ma sedasama eestis. Vaadake nädalavahetusel supermarketites mida inimesed kokku ostavad, millele nad kulutavad oma raha ( mida kellelgil kunagi ei ole või on nii vähe), poed on täis mõttetuid asju, millel puudub mingigi normaalne kasutusvõimalus, kõikide nende asjade tootmiseks on kulutatud energiat ja materjale.

Kui paljud meist oleks nõus muutma oma elu et säästa ümbritsevat keskkonda, et raijutaks vähem metsi, et kaevataks vähem maavarasid, et rikutaks vähem õhku ja vett mürkidega. Ma arvan et vähesed oleks nõus sellega sest see muudaks elu " viletsamaks". Kas oleksid nõus loobuma oma isklikust mugavusest :?: :?:
Ma ei mõtle nüüd selle all seda et me peaks kõik kolima maale ja elama ilma elektri ja autota, püüdma jõest kala ja metsast liha. Aga kui järele mõelda siis kindlasti saab igaüks meist midagi teha et säästa loodust.

Kui me ei lõpeta seda mõtetud asjade tagaajamist siis ei saa lootagi et lõppeks see looduse rüüstamine. Elame me kõik ju võlgu järeltulevatele põlvedele ja kahjuks tundub et nende osaks jääb ainult võlgade maksmine



Võidab see kellel on surres rohkem asju :D :D
Ka halb kogemus on kogemus!!!!!
Kristi
Postitusi: 256
Liitunud: E Dets 29, 2003 11:51 am

Postitus Postitas Kristi »

Teder kirjutas: Meie ei võta metsa maha, meie oskame tasakaalus elada loodusega. Meie pärast võiks metsad loomi täis olla, meil hea meel- on mida jahtid ja muidu ka ilus vaadata. Oled valinud vale sihtmärgi jahimeeste näol, tee endale enne asjade olemus selgeks. Palju sina, nurruloom, oled seisnud eesti metsade hea käekäigu eest? Pane pea tulle ja võitle töösturitega kui loomi kaitsta tahad! Neid on vähe raskem peksta kui jahimehi kuna raha on taga. Kaitse ikka eelkõige loomade elukeskkondi, üksikute isendite kaitse on see viimane vint kui muu juba kihva keeratud.


No igatahes! :D aru ma ei saa miks materdavad jahimehi ja miks ei materdata näiteks metsaraiujaid??? see et ilvele meeldivad metsad peaks olema juba ise selle näitaja, et kõiges ja absoluutselt ei ole süüdi jahimehed. kui palju on maailmas liike välja surnud elukeskkonna hävingu tõttu ja kui palju küttimise läbi??? vahe on ilmselgelt väga suur jahinduse kasuks.
mustlesk
Postitusi: 635
Liitunud: N Dets 02, 2004 1:48 pm

Postitus Postitas mustlesk »

http://pilt.ee/mustlesk

Mõni pilt ilvese jahist
andrus
Postitusi: 2800
Liitunud: R Veebr 27, 2004 8:45 pm

Postitus Postitas andrus »

Hea vaadata et järjest rohkem hakkavad mehed ja naised oma jahielamusi(piltide näol) teistega jagama.Katsun lähi tulevikus isegi teiega ühineda. :)
Kasutaja avatar
shikaree
Postitusi: 141
Liitunud: T Dets 23, 2003 6:25 pm

Postitus Postitas shikaree »

andrus kirjutas:Hea vaadata et järjest rohkem hakkavad mehed ja naised oma jahielamusi(piltide näol) teistega jagama.

...aga vastik on vaadata kui loom pannakse ebaloomulikesse asenditesse ja kari mehi on rambolikes poosides tema ümber, igaüks proovib veel kuskilt kõrvast või käpast kinni hoida ja sellega oma tähtsust(?) jahis tõsta. loomale võiks ka peale surma tema väärikuse alles jätta.
seal on teine rebane!
andrus
Postitusi: 2800
Liitunud: R Veebr 27, 2004 8:45 pm

Postitus Postitas andrus »

Seda küll,aga äkki jätaks selle liigse irisemise.Mehed vähemalt üritavad .
Pauli
Postitusi: 1291
Liitunud: E Nov 29, 2004 4:03 pm

Postitus Postitas Pauli »

Pildistamine, nagu laskminegi, tahab õppimist ja on täiesti loomulik, et mehed, kes võib-olla paar korda aastas fotokat käes hoiavad ei tee ideaalset pilti. Peale selle tehakse grupipildid enamasti kiirustades ja pole aega märgatagi, et poosid (nii meestel kui loomal) võiksid paremad olla.
Suletud