Olen ise kahes jahtkonnas ja üks mis on teisest pea 2x suurem käivad asjad peaaegu samamoodi nagu väike põrsas kirjutas. Hoolet praktiliselt ei toimu ja kui viiaksegi sigadele süüa, siis ainult selle tagamõttega, et hiljem sealt jälg võtta. Kurb, aga tõsi on ka veel see, et nii mõnegi nn. paberitega mehe tembeldan mina salakütiks. Lastakse sama loaga mitu looma. Kui rääkida ulukihooldest, siis saab vastu enamvähem sellise jutu, et mina küll ei tee kuna naaber ka ei tee ja kui ei lase mina siis laseb keegi teine. Vastik. Ise olengi soolakud ja sõõtmiskohad teinud sellise arvestusega, et kuhu suure tõenäosusega sellised ei satu. Lasevad veel soolakutelt ja sõõtmiskohtadelt loomi. Räägitud on et kava on tehtud, kuid ise seda näinud pole ja kõike seda teostan oma võimete ja südametunnistuse järgi.
Teine jahtkond, kuhu olen vähe aega kuulunud on hoopis teisest puust. Ei aeta seal salakütijuttu (tabu teema) ka paistab ulukihooldega head lood olevat.
Kuna käisin mõlemas jahtkonnas põdrajahis, siis tuli sealt minu jaoks nende kahe jahtkonna kontrast väga hästi esile, kui oldi tabatud põder. Ühes olid juskui saakalid koos ja igaüks näris omast otsast ja teises oli sootuks midagi muud.
Niipalju veel ütleks (võibolla mõni saab aru) nagu Nivaomanik ütles, et kala hakkab mädanema peast.