nepp
- aadu kadakas
- Postitusi: 1469
- Liitunud: T Veebr 16, 2010 2:21 pm
Re: nepp
Täna leidsin esimese selle aasta metskurvitsa pesa. 4 muna sees. Pisut harjumatu pesitsuspaik: üleeelmise aasta lehtpuulangil poolemeetriste kaskede (kännuvõsust tulnud) vahel. Metsakasvukohatüübiks angervaksa ehk maakeeli suht märg.
Re: nepp
aadu kadakas kirjutas:Täna leidsin esimese selle aasta metskurvitsa pesa. 4 muna sees. Pisut harjumatu pesitsuspaik: üleeelmise aasta lehtpuulangil poolemeetriste kaskede (kännuvõsust tulnud) vahel. Metsakasvukohatüübiks angervaksa ehk maakeeli suht märg.
Aga minu teada märga ta ju eelistabki, kanarbiku männikus ehk maakeeli suht kuiv ei leiaks ta toitu.
- aadu kadakas
- Postitusi: 1469
- Liitunud: T Veebr 16, 2010 2:21 pm
Re: nepp
Eks Teil ole õigus. Ma olen lihtsalt seni leidnud kõik pesad salumetsadest, vähemal määral laanemetsadest. Kuskil kuivema ja märjema maa piirilt. Ja siiani ikka puistust, mitte suht värskelt langilt. Soovikumetsas (tarna-angervaksa metsakasvukohatüübis) pole seni leidnud. Märga eelistab eelkõige vast toitumise tarbeks ja hea, kui see ligi on. Repliigi korras: Kesk-Eestis kanarbiku metsakasvukohatüüpi annab otsida. Siis peab kas Peipsi kanti või rannikule lähemale minema (näiteks Pärnu poole).
Re: nepp
aadu kadakas kirjutas:Soovikumetsas (tarna-angervaksa metsakasvukohatüübis) pole seni leidnud.
Olen ka oma metsast kurvitsapesa leidnud



Naine võib olla,koer peab olema!
- aadu kadakas
- Postitusi: 1469
- Liitunud: T Veebr 16, 2010 2:21 pm
Re: nepp


Re: nepp
Panen siia ühe retsepti mida olen järele proovinud sügisestest lindudest. Retsept itaalia päritolu ja leidsin internetist. Tuleb väga hea, väga eripärase maitsega praad.
Niisiis:
Ettevalmistused: 60 minutit
Valmimine: 20 minutit
Ettevalmistused: Puhasta nepid, eemaldades siseelundid, visates ära vaid sitasoolika ehk jämedama soolika mis on ühenduses pärakuga. Võta siseelundid, (pugusid ära puhasta), mõned lehed peterselli ja kaks anšoovisefileed iga linnu kohta. Soola pole vaja. Haki kõik peeneks ja prae pannil korraliku tüki või ja veidikese pipraga, lisades veidi puljongit.
Nepid maitsesta mõne salvelehega, rulli ümber õhukesi peki- või peekoniviile ja rösti linnud. (ma ise pekki ei pannud sest sügisene lind ise nii pekine, mis praadides piisavalt vasva välja annab)
Serveeri siseeundid värskelt röstitud saial ja aseta juurde röstitud linnud.
Märkus1: pugu sisu on soovitav eemaldada väga värsketel lindudel aga neppe peaks enne söömist laagerdama.
Märkus2: Mina lasin praetud sisikonna saumikseriga läbi. Siis ei näe täpsemalt mida sööd, endal lihtsam:)
Niisiis:
Ettevalmistused: 60 minutit
Valmimine: 20 minutit
Ettevalmistused: Puhasta nepid, eemaldades siseelundid, visates ära vaid sitasoolika ehk jämedama soolika mis on ühenduses pärakuga. Võta siseelundid, (pugusid ära puhasta), mõned lehed peterselli ja kaks anšoovisefileed iga linnu kohta. Soola pole vaja. Haki kõik peeneks ja prae pannil korraliku tüki või ja veidikese pipraga, lisades veidi puljongit.
Nepid maitsesta mõne salvelehega, rulli ümber õhukesi peki- või peekoniviile ja rösti linnud. (ma ise pekki ei pannud sest sügisene lind ise nii pekine, mis praadides piisavalt vasva välja annab)
Serveeri siseeundid värskelt röstitud saial ja aseta juurde röstitud linnud.
Märkus1: pugu sisu on soovitav eemaldada väga värsketel lindudel aga neppe peaks enne söömist laagerdama.
Märkus2: Mina lasin praetud sisikonna saumikseriga läbi. Siis ei näe täpsemalt mida sööd, endal lihtsam:)