Miks jahitakse vareseid tuvi jne.
Miks jahitakse vareseid tuvi jne.
Tahaks lihtsalt teada miks selliseid linde jahitakse.
Re: Miks jahitakse vareseid tuvi jne.
Mina jahin kaelustuvisid, sest jaht on huvitav ja liha on maitsev(eriti BBQ-s. peekoni ja küüslauguga küpetatult)
kas tuvi liha siis süüakse?
Kütitakse ka kodutuvi,aga seda tavaliselt raudadesse söödaks.Varest aga seetõttu,et arvukus suur ja teeb teistele lindudele kurja,eriti mere ääres ,kus rüüstab pesi.
- aadu kadakas
Inimene on teinud sellise laias laastus valiku, milliseid looduses elavaid karvaseid ja sulelisi kasulikeks ja milliseid kahjulikeks peab. Aja jooksul põhimõtted on muutuvad ning teadlikkuse tõustes ei lahterdata enam loodust selliste absoluutse hea-halb kriteeriumitega. Kui tahame rohkem linnujahti pidada, siis huvitab ju nende vaenlaste (sealhulgas ka varese) võimalikult väike arvukus. Kitse- ja jänese"sööjaid" palju ning seepärast oleks huvi hoida rebase ja ilvese jmt kiskja arvukust sedavõrd all, et ise loodusest läbi jahi metskitse saaks küttida. Muidugi, kui kitse arvukuse dünaamika "laeni" kontrollimatult läheb, siis ju kõik sööjad ja laskjad rahul, kuid siis jälle omad probleemid (metsakahjustused jmt). Teie küsimus selles mõttes igati õigustatud, sest tekib ju küsimus, et miks näiteks ikkagi kajakas ja kormoran jt taolised pole selliselt jahilinnud nagu hallvares. Samas, kui valgepõsk-lagle inimese kätetööd nahka pannes seda kohe on. Eks seda teemat võiks pikalt arutleda, kuid sulelistest hallvares nö "jahimehe vaenlasena" on nagu rebane karvaste hulgast. Muidugi hea algajale kütile, sest lendab aeglaselt
Tuvidest kaelustuvi ehk meigas tegelikult väga huvitava jahiga söödav tiivuline - küllap leiad lisainfot palju, kui otsid. Kodutuvi häda enamasti erinevate haiguste levitamine ning inimese külje all elades selge pilt, miks...

Tuvidest kaelustuvi ehk meigas tegelikult väga huvitava jahiga söödav tiivuline - küllap leiad lisainfot palju, kui otsid. Kodutuvi häda enamasti erinevate haiguste levitamine ning inimese külje all elades selge pilt, miks...
Ise kasutan hallvarest ka kastlõksu söödana.
Kahtluse korral jäta sõrm sirgeks !!!
Paistab,et Aadu tegi nüüd küll puust ja puneseks,et miks lastakse varest ja tuvi?Samas võiks ju küsida ka seda,et miks üldse jahitakse,las loomad-linnud surevad loomulikku surma jah?
Muide,ise olen kasutanud vanasti värskelt lastud varest edukalt vähipüügil,kuigi on ka linnamehi nähtud,kes poest kana selleks ostnud.Vähjanatta linnuliha oli hea sööt.
Muide,ise olen kasutanud vanasti värskelt lastud varest edukalt vähipüügil,kuigi on ka linnamehi nähtud,kes poest kana selleks ostnud.Vähjanatta linnuliha oli hea sööt.
noorus on ilus aeg
Käisin ka sügisel esimest korda vähki püüdmas ja vanaisaisa õpetuse järgi panin natale tuvi liha.
Kas oli sööt hea, aga neid tuli ikka sinna meeletult.Tuvi liha pidi kuidagi spetsifiliselt lõhnama.
Püüda oli huvitav, aga ega sellest vähist eriti süüa midagi pole.
Kas oli sööt hea, aga neid tuli ikka sinna meeletult.Tuvi liha pidi kuidagi spetsifiliselt lõhnama.
Püüda oli huvitav, aga ega sellest vähist eriti süüa midagi pole.

jorr kirjutas:Paistab,et Aadu tegi nüüd küll puust ja puneseks,et miks lastakse varest ja tuvi?Samas võiks ju küsida ka seda,et miks üldse jahitakse,las loomad-linnud surevad loomulikku surma jah?
Olen minagi kadunud tädimehega tuvisi vähinattade tarvis kogunud...ja vähile ta maitseb - proovitud!

Kiidaksin takka tuvi kasutust söödana. Kogemus oli järgmine. Hommikusel ringil nägin rebast põllus. Kuna loom oli kaugel jäi seekord laskmine ära. Päeva peale lasksin mõned varesed ja tuvid. Viskasin nad põllu serva, kus olin hommikul rebast näinud. Järgmisel hommikul oli rebane laskmiseks soodsas kauguses ja nii ta kätte saingi. Huvitav oli tõik, et kõik tuvid olid selleks ajaks juba ära söödud, kuid varestest ei olnud puututud ühtegi.
Kellamees kirjutas: Huvitav oli tõik, et kõik tuvid olid selleks ajaks juba ära söödud, kuid varestest ei olnud puututud ühtegi.
Vares jäeti "magustoiduks"

Miks juulikuus rebast küttida?Kutsikad ka alles tillukesed,nägin alles paar päeva tagasi niidetud heinapõllus.
valgeronk kirjutas:Miks juulikuus rebast küttida?Kutsikad ka alles tillukesed,nägin alles paar päeva tagasi niidetud heinapõllus.
Seda küll samas kui arvukust alla tahad viia, siis ongi kõige õigem aeg hetkel kindlasti mitte inimlik, aga jah.
Inimlik???
Kellele mis asi on inimlik??
Igal ühel omad tõekspidamised ja valikud.
Seadus lubab ja andke või peksa aga rebast ja kährikut ei jäta ma kunagi ära kutsumata kui selleks võimalus on.Olgu ta siis kes iganes.
Seadus lubab ja andke või peksa aga rebast ja kährikut ei jäta ma kunagi ära kutsumata kui selleks võimalus on.Olgu ta siis kes iganes.
jahismurf
andrus kirjutas:Inimlik???
Pole hullu, Andrus! Kasvad suureks, hakkad aru saama.
Jahil juhtub nii mõndagi... ja kõigil pole vaja kõike teada!