Laika kaal
Laika kaal
Kui palju kaalub lääne-siberlane teil täiskasvanuna? Emastel ja isastel kindlasti paar kg vahet. Kellel veel kusagil kirjas, siis kui palju kutsikana kaalus?
Aim small, miss small!
Re: Laika kaal
Viimati suvel arsti juures kaalus 24 kg millegagi(vanus oli siis 1 aasta ja paar kuud).Koer on isane.
Viimati muutis TRG, K Okt 24, 2012 8:47 pm, muudetud 1 kord kokku.
Õnne peab olema
Kas mure,et saab süüa liig vähe
Märjana tundubki,et oleks nagu nälgas
Tegelikult pole häda midagi,kerge koer ongi kiirem.Minu oma viiene ja kaalub 25kg.

Pigem olgu kõhnem kui ülekaalus. Olen neid ümaraid vorstikesi näinud küll ja küll, ei jõua isegi kähriku eest ära põigata!!! Endal vene-eurooplased isane 23, emane 20.
Eks kaal sõltu ka sellest, mis gruppi "läänesiberlastest" koer kuulub. Neid gruppe ju teatavasti üle 200 oli algselt. Tähtis ka turjakõrgus,standart isastel 54..62 cm.
Mu esimene oli 62cm kergetel jalgadel, kaalus 25 kg. Praegused on mõlemad turjas 59cm ja kaalu "vanamehel" 26kg ja "nooremal" 24kg. ( "kingamõõt" kah erinev-vanal 44 , noorel 40 !
)
Mu esimene oli 62cm kergetel jalgadel, kaalus 25 kg. Praegused on mõlemad turjas 59cm ja kaalu "vanamehel" 26kg ja "nooremal" 24kg. ( "kingamõõt" kah erinev-vanal 44 , noorel 40 !

-
emane 22-23kg, isane 25-26kg mõlemad kerged ja kiired koerad aga nende poeg on 63cm kõrge ja 35kg raske.
-
Kaalunumber on viimane, mis loeb- koera tuleb vaadata. Kui on pekk seljas siis dieedile ja kui kondid säravad siis nuumale. Kui tundub, et oma silm hästi ei tuvasta (ja tihti pekiste koerte omanike silm enam ei tuvasta, et enda oma trulla, ikka teistel kõik kõhnad
) siis mõni sõber-tuttav, kes koertest vähe rohkem teab, ikka leidub. Vet. arst annab ka kindlasti vastuse kui peaks olema aega kliinikust läbi astuda. Mina võrdlemisi laikavõõra inimesena olen näinud isaseid läänekaid ja emaseid vene-eurooplasi kellekaaluvahe normaalvormis on vähemalt 5 kg, pigem veelgi rohkem (ei ole kohtudes kaalu kaasas olnud aga eks ole koeri nähtud ja kaalutud ka).
Oma "kiilakate" koerte pealt kogemus ütleb, et väike polster aitab väga edukalt külma vastu, liigne kaal aga on lisakoormaks. Tuleb leida see õige vorm. Mis see numbritesse tõlgituna tähendab, on iga koera jaoks individuaalne ja ei loe, et ühte tõugu ja sugu.

Oma "kiilakate" koerte pealt kogemus ütleb, et väike polster aitab väga edukalt külma vastu, liigne kaal aga on lisakoormaks. Tuleb leida see õige vorm. Mis see numbritesse tõlgituna tähendab, on iga koera jaoks individuaalne ja ei loe, et ühte tõugu ja sugu.
Roided ei tohi näha olla!Aga on palju koeri kes on tõsised rullikesed.Koerale on tõsine vaev lisakilodega toimetada. 

Roided näha neil ,,kiilakatel,, laikal vaevalt,et sealt karva alt midagi paistab aga toitumus muidu ka visuaalselt tuvastatav.Sõbra koer paistab ikka kõige paremini silma
Oma koera näed iga päev ja seda ei pane nii tähele.Minul ülekaalu pärast muret pole olnud.Aktiivselt jahil käival koeral seda muret pole kui just rõõsa koore ja rosinatega kohupiimaga ei toida 

Seda olen isegi täheldanud, et võib mingi hetk ülekaalu olla (tavaliselt siis, kui koer lüüa saanud ja ravi peal), aga nii pea, kui tööle koer saab, see mure kaob iseenesest. Lühidalt, väljamõeldud mure see liigne kaal.
Kahtluse korral jäta sõrm sirgeks !!!
Mina oma söögihimusel emasel redutseerisin ta kaalu järgmisel moel-lihtsalt ei andnud solgetõrjet

Kui koer käib aktiivselt jahil,siis pole talle vaja midagi keelata.Mida rohkem koer toimetab seda paremaid toitusid ta ka saab! 

Sa Jyri oled ikka väga julm
.Ei tee sõbrale ussitõrjet selleks,et teine kõhnem välja näeks.

Naine võib olla,koer peab olema!