puugi kirjutas:Tegelikult tekib küsimus,et miks ei ole pabereid tehtud?Kenneliidust saab koer 13 euri eest paberid!Eelduseks on muidugi see,et registreerid pesakonna enne 2 kuuseks saamist.Hiljem on toiming kallim.Kui ikka esivanematel FCI pedigreed ei ole ei ole sellise koeraga midagi teha.Sest KKI mehed teevad sulle trahvi ja otsivad sind pärast üha uuesti.Ma ei saagi sellest aru miks inimesed kes tahavad koeri paljundada ei osta omale puhtatõulist koera?Ma tean isegi juhuseid kus räägitakse mehele,et ilmatud esivanemad ja puha,aga tegelikult tegid sugu mittetöötavad õde ja vend!

Kutsuti mu "vanamees" paaritusele. Asi tehtud, hakkasid emase peremehed dokumente otsima. Ei leidnudki

Tagantjärgi enam ei antud, sest kuigi emase vanemad teada, paberitega jne. jäi tollal paaritus või miskit veel fikseerimata. Sündis 8 kutsikat. Kõik "vere järgi" puhtad läänekad

, aga ilma paberiteta. Mina tean, et kutsad "puhtad" , emase peremees teab, aga sellise kutsika soetajale võib " viin küll ehtne tunduda, aga juua on ikka riskantne"

. Nii see on, kuigi paberi olemasolu ei pruugi tõupuhtuse garantiid anda. Nõuka ajal käis künoloog pesa registreerimas 5 päeval peale sündi. Enam ei käida, see-eest kui üks tegelane kuulis, et mu "vanamehe" tehtud esimeses pesas on vaid 2 kutsikat, oli kohe platsis ja pakkus, et ma Kennelliidule teataks kolmest kutsikast, sest temal on " puhas, aga paberiteta" kutsikas, veits vanem kui minu omad ja kellel oleks kah dokumente vaja! Nii on lood. Hiljem kuulsin, et see suht levinud võte

" tõukoerte" registreerimisel!Paraku