Ps. Me ei teinud kumbki piuksugi, ainult hiilisime ja rügasime järgi.
TRG kirjutas:.Igast tõust on koeri kes teevad tööd ja neid kes ei tee.Miks ei tee?-Põhjuseid võib olla erinevaid.
TRG kirjutas:OT:
Taks on väga tubli jahikoer nagu seda on ka mitmed teised jahikoera tõud ja üleüldse on mõttetu vaielda kellel on parem või mis tõug on parem,sest nagu kakukese piltidelt näha on saab ka väga edukalt teha taksiga seajahti
Feen kirjutas:Ma väidan, et kui on kisajaht, siis pole taksid üldse jahikoerad.
jyri kirjutas:Feen kirjutas:Ma väidan, et kui on kisajaht, siis pole taksid üldse jahikoerad.
100% sama juttuüritan ka mina rääkida ja mitte takside, vaid praktiliselt kõikide jahikoerte suhtes. Kisaajus töötavad koerad on haruldus, lisaks nn.individuaaljahil pole nendest enamusest tolku kah- ajavad looma tont teab kui kaua lootes, et kuskil kütid ees on.
vollifedja kirjutas:OOMAIGAAD!MEHED!
Hea, et sain täna väga positiivse ja toetava kõne antud teema käsitlusest just siin.!(ega muidu poleks osanud tulla vaatamagi, kuni järgmise juhtumiseni, mida kirjutada..)
Olen saanud aru, et ega meil ei teatagi, mis on haavatud looma otsing, kuidas-kui kaua, mis alustel seda teha ja miksKoolitusi, asjalikke on olnud vähe kui üldse..Lihtsam on tampida nats oletatavas kohas, lüüa käega-oh ei saanud pihta.Mehed -kui teil on OMA koer, kellega te olete aastaid ühes karjas elanud-töötanud(noh see töövahendi jutt), siis te oskate ka lugeda oma koera-mina näiteks teen vahet, kui koer otsib haavatud või lihtsalt jalga lasknud, möödapauguga looma. RIHMA otsas tehaksegi verejälje otsingut-et kokku hoida oma ja koerte aega-jalavaeva.Selleks on spets pikad-10-50 meetrised spetsiaalsed libedad, MITTEUPPUVADerksavärvilised rihmad. Jälle-kuna normaalne koeramees oskab "lugeda" oma koera-siis koer annab märku piisavalt pikalt ette, et haavatud(surnud) loom on läheduses. Vot siis lasen koerad(vaband. taksid ) lahti. On ka teine ja kolmas(õpipoiss) vahest, oleneb olukorrast kaasa, kes aitavad haavatud pidada TIIRELDES ÜMBER LOOMA:
Paberitest-mul on alati kaasas keegi kohalik(taval. laskja) mees, kellel on ka paberivärk eeldavasti korras. samas-oluline on ...võimalikult kiiresti lõpetada haavatud looma piinad...Ei küsi (pole nagu tulnud selle pealegi, ei ole keskkonnakaitse,inspektor jm asjapulk), et kas neil üldse antud elajalaskmise luba on..Vot see pole minu probleem.Minu asi on otsida looma.Ja haavatud haavatud looma võib (ka seaduse järgi) otsida ka võõralt maal ja ka sinna lõpetada.Kus maadel ma olen, ausalt isegi ei tea. Kohalikud peavad sidet ja teatavad kellel ja kuhu vaja.Kordan-oluline on leida ja lõpetada looma piinad eelkõige. See on jahieetika üks punktidest.
Loodan väga, et tuleb Eestisse jahikoerte(OMANIKE) koolitajaid, kuna huvilisi on. Ei piisa koera headest omadustest, veredest, neid peab oskama ka arendada, välja tuua. Lihtsalt jahti kaasa vedamine ei aita. Ka kodutöö tuleb teha.