Hundid
Re: Hundid
See on ju ebanormaalne,et koerad ketist ära süüakse! 

-
Naised saunas....! Hiidlased komenteerige oma koertega hundijahti,kuulujärgi oli üks laika katkise p..ga pääsenud 

Kergelt kannatada sai mandri koer kes hundile lambist turja kargas.Aga tegu on kõva koeraga ja kahju,et teised appi ei läinud. 

- aadu kadakas
Küll soovitab ta (Sass) Illuka valla elanikel kuudi ümber tara teha, et koera saaks ketist lahti lasta. "Oht on, et hunt sai hamba verele ja tuleb tagasi."
Kummaline soovitus, ehkki jah, sedasi saab tõepoolest koera kaitsta. Kui hunt tuleb koduõuele, siis ei peaks hakkama kindlust ehitama, vaid hunt peab valu saama. Kujutage ette, kui hunt neelaks linnaservas mõne überharuldase ja kalli koera...
Kummaline soovitus, ehkki jah, sedasi saab tõepoolest koera kaitsta. Kui hunt tuleb koduõuele, siis ei peaks hakkama kindlust ehitama, vaid hunt peab valu saama. Kujutage ette, kui hunt neelaks linnaservas mõne überharuldase ja kalli koera...
Jahikoerad on sellisele lurjusele suupärased.Kas keegi on reaalselt ka murtud koera eest hüvitist saanud?Mingi jutt oli,et lubati korvata,aga vististi on vanad asjad pooleli? 

no mulle oktoobris vähemasti pakkus maakonna jahinduse peaspetsialist telefonivestluses üsnagi lahkelt võimalust hüvitist taodelda. Teatasin koera murdmise juhtumist telefoni teel ja siis ta ütleski, et kuna kirjelduse järgi on 99,9% tegu huntidega, on võimalus omanikul hüvitist taodelda. Kuna tegemist oli reedega ja samal päeval ta kohale tulla ei saanud, oleks akti vormistamine, proovide võtmine DNA analüüsi jaoks jne lükkunud esmaspäeva, siis ma hüvitisest loobusin. Telefonivestluses küsisin ka seda, kui suured on hüvitise määrad ja sain vastuseks, et koera hinna määrab omanik.
Alati on mõistlik hundi poolt tekitatud kahju riigilt võimalikult suures ulatuses sisse nõuda, kui vähegi on viitsimist asjaajamine ette võtta. Võimekamad jahiseltsid võiks pakkuda kasvõi asjaajamise abi eriti vähevõimekatele koeraomanikele.
Eesmärgiks oleks maksimaalselt välja tuua huntide kõrge arvukuse hind elanikkonnale ja ka riigile. Saaremaa lambamaiate huntide näitel käis ju isegi ajakirjandusest läbi kellegi (ei mäleta täpselt kelle) seisukoht, et Saaremaal huntide pidamine on riigile rahaliselt liiga kallis ja Eesti hundipopulatsioonile geneetika jms mõttes suurt midagi juurde ei anna.
BM
Eesmärgiks oleks maksimaalselt välja tuua huntide kõrge arvukuse hind elanikkonnale ja ka riigile. Saaremaa lambamaiate huntide näitel käis ju isegi ajakirjandusest läbi kellegi (ei mäleta täpselt kelle) seisukoht, et Saaremaal huntide pidamine on riigile rahaliselt liiga kallis ja Eesti hundipopulatsioonile geneetika jms mõttes suurt midagi juurde ei anna.
BM
-
puugi kirjutas:See on ju ebanormaalne,et koerad ketist ära süüakse!
Mis selles siis ebanormaalset on

Mind pani hoopis imestama kohaliku jahipääliku poolt välja öeldu

Meil ei lahenenud probleem enne kui terve kari maha kõmmiti.Neil kogunes kontole üle 30 koera.Olen neid poolikuid koeri ketiotsas piisavalt näinud ja õigeks seda ei pea.Meil olid ka piirkonnas lumega 8 ja 4 pealised karjad liikvel,aga veel koeri ei sööda. 

Mida rohkem olen inimeste loomust tundma õppinud, seda rohkem kuulub mu poolehoid metsale ja metsaelanikele.
-
http://www.elu24.ee/1051296/berliini-la ... ari-hunte/
Berliinis ju sigade uputus, eks hundud otsi ka kergemat elu
Berliinis ju sigade uputus, eks hundud otsi ka kergemat elu

-
Hundudest endast hetkel pilti pole, aga täna siis värsked jäljed mul paarsada meetrit taluhoovist.
-
See, et hundud ei viitsi mööda metsa mütata ja parema meelega mööda teed kulgevad, on juba vana nali. Aga see, et neil inimeste ees enam mingit aukartust pole ja juba külades väravataguseid pidi kolavad, on midagi uut. Hetkel ei tohiks ju metsas veel suurt nälga olla.
Pilt tehtud küla läbiva tee pealt, paremal näha lumel kahe hundu rada, vasakul lähima talu hooned:
Kui niiviisi edasi läheb, pole enam kaugel ka aeg, kui hundud hoovi peale tulevad
Pilt tehtud küla läbiva tee pealt, paremal näha lumel kahe hundu rada, vasakul lähima talu hooned:
Kui niiviisi edasi läheb, pole enam kaugel ka aeg, kui hundud hoovi peale tulevad