kuidas saada noort koera surnud ulukile haukuma?
tegemist siis saksa karmikarvalise linnukaga
eelmisel koeral oli see omadus olemas, aga noorele ei mõista õpetada.
ehk mingi kindel metoodika olemas
surnud ulukile haukuma
surnud ulukile haukuma
Viimati muutis tireb, T Okt 13, 2015 11:50 am, muudetud 1 kord kokku.
Re: surnud ulukile haulkuma
kõigepealt õpeta koerale selgeks käsklus "hääl" ja hiljem kütitud uluki juures annad käskluse "hääl" ja kiidad koera ning premeerid, mul laikad raputasid isegi ennast käskluse peale.
-
Re: surnud ulukile haukuma
Kogemus on -kui ise oled lähedal-ei haugu, kui on otsingul ja ise leiavd-hauguvad. mingi käsu peale, siis oled ise juures ja käsutad? See kas on koeral sees, või ei, aga kui instinktid on - küll hakkab.Anna aega. Enne kahte aastat käib usin õppimine ja mäng.lase tal üksi minna 200 m või rohkem laibani.. vaata, mis teeb. Iga asi omal ajal. mul ei haukunud ajus ka enne 1, 5.- olin nõutu.Polnud tatikal lubatud haukuda.. Peale 2 aastat kisa jagub ja jääb ülegi
See sõltub väga palju ka mahust, et palju verejälge teha. Algul jah haugub, aga kui maht suureks läheb, siis ainult istub seljas ja kitkub karva. Ja enam edasi häält tegema niisama ei hakka.
Kahtluse korral jäta sõrm sirgeks !!!
Täpselt nii - kellel veres, see haugub. Minu vana terjerit liikumatu laiba peale haukuma ei saa. Nii kui loom kasvõi korraks surnuna lihaskrampis mõnda liigest liigutab on kohe kisa taevani
Muidu rapib veidi ja tuleb tagasi. Siis vaja koeral suu üle vaadata - kui karvu leian uuesti käsklus "otsi" ja siis kiirelt koerale järgi.
Sai küll proovitud verejälje lõpus nahka nööriga või kaikaga liigutada - haugub ainult siis kui nahk liigub.

Sai küll proovitud verejälje lõpus nahka nööriga või kaikaga liigutada - haugub ainult siis kui nahk liigub.
ikka lõbusalt