Ats kirjutas:walker_metsas kirjutas:...
Pseudoteema see kulla vanapoisid ja vanapapid ei ole, te võite seal oma tarekeses piipu popsitada jms., kuid paljudel relvaomanikel on lapsed ja ka poisid kodus!
Kas sa sellest oled kuulnud, et lastele õpetatakse/tehakse selgeks, et relvakappi ei puutu?...
Nimelt nii ... mina olen vähemalt kolmas põlv jahimehi meie peres ja kasvasin üles ajal, kui sileraudseid püsse sai osta kultuurikaupade poest, ei pidand neid ei registreerima (va jahipiletile kirja panema) ega seifi toppima. Igas toa nurgas seisis mõni püss, tihtipeale ka pudel pära kõrval ja ei tulnud tatikale pähegi püssi näppida, isa tegi selgeks, et kui tuleb aeg, siis hakkame koos neid asju avastama ja nii läkski. Samas naabripoisid, kel relvi käepärast polnud tegid igasugu lollulisi küll maa seest väljakaevatud sõjamoona küll susspüssidega ja said ka viga.
Lastele tuleb lihtsalt selgeks teha, et on asjad, mida EI TOHI puutuda ja nii ongi, mõned tänapäeval keelatud kasvatusvahendid abiks. Igasugu põhjendused on tatikate juures mõttetu ajaraisk, niikuinii ei jõua kohale.
P.S. kõikse kindlam on seifi võti pista kurja koera kuuti ... tänapäeva eesti politsei igatahes ei julgenud mul õuepeal autostki välja tulla ja andis akti hoiutingimuste vastavuse kohta läbi autoakna