fiber opiline sihik
fiber opiline sihik
Tere kas kellelgi on kogemusi sellise sihikuga ja on eestis ka neid müügil, selline või midagi sarnast sobiks siledarautsele .
[/img][/list][/list]

Mul olemas selline, mis magnetiga latile kinnitub ja ainult ette, olemasoleva kirbu taha. Hämaras annab ajapikendust natuke, aga täitsa pimedas on kasutu, vajab ikkagi natuke valgust. Olen proovinud ka kettaid lasta, aga päeval mingit eelist ei leidnud, ilmselt korraliku silmanägemise korral on tavaline kirp kindlam. Kokkuvõttes on hämaras vajalik vidin, sest tume toruots kipub muidu kiiresti kaduma. Hind oli ca 300kr, aga ostsin juba mõned aastad tagsi.
Kivi kotti!
Sai selline magnetiga heleroheline fiiber vidin kah oma sileraudsele peale pandud. Eelise annab see tõesti hämaras ning minu arust ka siis kui on vaja kiirelt reageerida ning püssitoru sihikule seada. Roheline värv on ju märgatvalt paremini näha kui tumedatooniline kirp. Minu arvates temast abi on. Samas kui selle ostsin, siis suhtusin sellesse vidinasse suht skeptiliselt. Sellega on nüüd hanejahis käidud ning suuruluki laskekatsegi tehtud. Siiani pole teda maha kiskunud.
-
Re: fiber opiline sihik
Mul on IZH-27M. Kuna kirpu vähegi tumedamal taustal ei näinud, siis ostsin sellise patareiga kirbu, aga see pole eriti hea. Vahest annab kontakti ja vahest jälle ei anna. Mis te IZH'i mehed oma püssidele head olete peale keeranud, et hämaras paremini kirbule saaks? Ei taha poodi minna ilma jahimeeste kommentaarideta, muidu ostan jälle mingi kasutu asja sealt...
Eks fiiberoptilise sihiku põhimõte on selles,et ta koondab üld valgus ühte punkti ja mida vähemaks valgust jääb, seda vähem tast kasu on. Sügav hämaruses on tegur null. Tema põhiline eelis on kiirete märkide laskmisel, siis kui ei ole aega täpseks sihtimiseks, vaid tuleb lasta toru otsa jargi, nagu lasketiirus. 35 meetri kaugusel temaga kaetud ala on 10-15 sentimeetrit. Nii,et täpsest sihtimisest rääkida ei saa, aga haavli laskmisel haavli vihk kompenseerib selle.
Vana teema küll, aga mis asjaga saab siledaraudsel rääkida täppis laskmisest? Mööda latti lastes võtab mul kõvasti üles ja tiirus märki laskes oskasin seda arvestada, kui lõpuks loom ette tuli, unustasin ära, sihtisin ikka õigesse kohta ja mõlemad paugud üle.
https://reinufoto.wordpress.com/
tsiteerin:
Vana teema küll, aga mis asjaga saab siledaraudsel rääkida täppis laskmisest? Mööda latti lastes võtab mul kõvasti üles ja tiirus märki laskes oskasin seda arvestada
Äkki korrigeeriks kaba pikkust

Vana teema küll, aga mis asjaga saab siledaraudsel rääkida täppis laskmisest? Mööda latti lastes võtab mul kõvasti üles ja tiirus märki laskes oskasin seda arvestada
Äkki korrigeeriks kaba pikkust

ikka lõbusalt