grillimisest
grillimisest
Sünnipäev koputab uksele ja tahaks külalistele midagi hääd maiust pakkuda. Mõtlesin,et keegi võiks siia kirjutada mõne hea marinaadi või retsepti, millega head külalised saaks panna näppe limpsima.
Praegu hetkel olemas 5 kg kodusea liha ja u kilo metsanotsu fileed.
tänud ette !
Praegu hetkel olemas 5 kg kodusea liha ja u kilo metsanotsu fileed.
tänud ette !
-
- Postitusi: 2633
- Liitunud: R Okt 03, 2003 9:50 pm
<Traks> kirjutas: Aga ei tia kas on vahet ka kodu- ja metsseal
kodu ja metsseal ikka väga suur vahe. maitse vahe kohe kindlasti
Aga retsepte peaks siin olema omajagu. peamiselt ikkagi metslooma liha toitudele. kas siin kodusea retsepte ka on, ei oskagi öelda. aga ega siin midagi väga keerulist ei ole ju.
Enda kogemus,et metslooma liha tahab kauem küpseda jah,kodusea liha muidugi õrnem ja küpseb kiiremini.Maitsel nati vahet ka aga see maitse muidugi oleneb sellest,mis maitseainet ja kui palju paned?Mõni praad on ju nii "hästi"tehtud,et ega liha maitset tunda polegi,on ta nüüd ussi või kassiliha,seda aint liha tumedus näitab(ka mitte alati).Vanasti ütles laulusalmgi,et "leidub ruunaraibet normivorstis". 

noorus on ilus aeg
-
- Postitusi: 2633
- Liitunud: R Okt 03, 2003 9:50 pm
Sõltub notsuse vanusest ka. Muidu pole mingit suurt vahet. Põrsas marinaadi ja järgmine päev tulele, üldse ei kurda. Suure kuldi tegin nii, et seljafileest õhukesed viilud, sokk oli marinaadis, kastsin need lihaviilud marinaadi, enne natuke soola-pipart lisaks ja restile. Head said. Isegi pehmust oli (see oli üllatuseks). Nii, et kõik on tükis, looma vanuses jm kinni. Ja seda ma kinnitan ka, et kui teha pimedegust... isegi sellistele lihadele, mis ei ole maitseainetega tapetud (ainult nt sool ja pipar), siis ei tee enamus kodu ja metsseal 100% vahet.
Üks lask - liha. Kaks lasku - võib-olla. Kolm lasku...
gunnar kirjutas:enki kirjutas:Tõsi Feen aga jooksuaegse kuldipuraka liha tunneb ikka 99,9% inimestest ka pimetestis ära
Kerge õlimarinaad kus ohtralt peenestatud kadakamarju ja ka mu VÄGA kriitilise meelega (liha suhtes) kaasa ei saanud aru et tegemist oli olnud haisva kuldiga
Loodan siiralt et sinu kaasa seda nüüd lugema ei satu.....

Ka halb kogemus on kogemus!!!!!
Ega see kuldi liha eriti haisegi,kui kohe kukub ja munad maha saad.Samas, võib teisel päeval ülelastud kuldike ikka mõnel mehel(naisel) harjased püsti küll ajada aga maitse asi,mõnele istub ussi-mõnele kassiliha rohkem.Siis muidugi vaja seda Gunnari retsepti,kui naine nati peene maitsega juhtub olema aga keegi oli ämmale isegi rebase sisse söötnud ja saanud veel kiitagi,et tee veel. 

noorus on ilus aeg