Sobilikud padrunid CZ-ile?
Sobilikud padrunid CZ-ile?
Tere mehed! Ehk oskab teist mõni mulle, noorele ja rumalale, soovitada pauke.Relvaks siis Cz .30-06 .Kas kuulata relvatootja juttu ja kasutada Tsehhi moona (Sellier&Bellot) või proovida ka miskit muud, Sako, Norma, Lapua? Rääkige kogemustest.
-
Re: Sobilikud padrunid CZ-ile?
Sako, Norma ja S&B moonad kõik kõlbavad, kaalu ja laengu järgi ainult ballistilised omadused erinevad. Vene moonaga pole proovinud rohkem nagu korstnapühkijate pärusmaa, tahma ei jõua ära koristada hiljem 

Mina olen lasnud oma 30-06-ga Tsehhi enda 11,7 poolmantliga ja ei saa kohe grammigi kurta täpsuse üle.
Lase endale laadida mõned paugud ja proovi nendega.
Lasen Norma moonaga ja väga rahul.
Moon moonaks,kuid mehed,ärge unustage,et igale püssile on ikka üks moon see kõige parem.Arvan,et see asi tuleb kindla püssige järgi proovida,mis moon temale see kõige parem on ja täpselt jookseb.Nagu Sako,Norma jms. on head tegijad ja nende moonas ei kahtle,minul on kahtlus aint sõjaväe moona(ka NATO) ja ka vene padruni suhtes,kuigi ei või kindel olla,et mõnele püssile istub ka nende moon.Ise kasutan aint normat (308cl) ja täpsuse suhtes sugugi ei nurise.Arvan,et noorele jahimehele on selline küsimus väga õige,kogemust ju veel vähe,kuid katseta,teiste jutt on aint soovituseks.
noorus on ilus aeg