
Teine osa on lihaga ümber käimine ja selle valmistamine (e kuidas teha kallis toore atraktiivseks, samas, piisavalt tasuvaks, et ulukiliha menüüsse võtta).
Valmistamise osas võtan hästi natuke linnu teemat, rohkem loomad. Retsepte tuleb ka koolitusmaterjalidesse omajagu (eks ma hakkan täna sortima ja valima).
Praktilises osas katsun igast valdkonnast miskit huvitavat teha, eks aeg ja inimeste hulk (mida rohkem seda uhkem) limiteerivad natuke asja, aga saame hakkama.
Info ise selline:
ÕPPEPÄEV ULUKIROAD
Koolituse eesmärgiks on pakkuda üldisi teadmisi ulukilihast, tema käitlemisest, kasutamisvõimalustest ning omandada praktilisi oskusi erinevate ulukiroogade valmistamiseks. Saada uusi, põnevaid ideid menüü rikastamiseks.
Koolitusele on oodatud toitlustus- ja majutusettevõtete kokad, valdkonna kutseõpetajad ja kõik asjaarmastajatest „kokkajad“ .
Koolituse maht on 8 tundi.
Teemad
* Ulukiliha, liigid, kasutamisvõimalused Eestis;
* Ulukiliha esmakäitlus, laagerdamine, käitlemine;
* Erinevate ulukilihade kasutamine, sobitamine menüüga, lisandid;
* Näidisroogade praktiline valmistamine, kasutades metskitse-, metssea-, põdra-,kopra- ja jäneseliha;
* Degusteerimine;
Koolitus toimub 24. november kell 10:00-16:00 Tartu Kutsehariduskeskuse Kopli tn 1 A-korpuse õppehoone õppeköögis.
Lektoriks on Nõgiaru Jahiseltsi juhatuse liige Gediminas Jürjo, kes omab mitmekülgset kogemust jahinduses, ulukiliha käitlemises ning ulukiroogade valmistamises.
Hind: 1000.- EEK
Koolituse läbinutele väljastatakse Tartu Kutsehariduskeskuse täiskasvanute koolituse osakonna tõend.