Miks just 9,3? (poolitatud teema)

Siin oleks tore vahetada mõtteid jahirelvadest , nende headest ja ka halbadest külgedest .
Milline relv millise jahi jaoks jne.
Ahto Kattai

Postitus Postitas Ahto Kattai »

kirp kirjutas:9,3x62 Argo löögid on optikale tõesti "ebamugavad". Võimalik, et relva erilise ümberlaadimissüsteemi tõttu. Minul ei jää suhteliselt raske (terasest toruga) Meopta 2100 3-12x50 kuidagi püsima. Jookseb rõngastes tagasi (seega just luku tagasilöögi tõttu). Küll olen isoleeri ja kahepoolset kleepekat vahele pannud, aga asjata. Liimini ja liivapaberini pole veel jõudnud. Bushnelli 1,5-6x42 hoiab ilusti paigal.

NB! Võimsa padruniga Argo puhul peab jalgade kvaliteedile ja optika kaalule suuremat tähelepanu pöörama.

Ja ehk teed minusugusele jobule (puust ja punaseks)selgeks mis põhjusel eesti tingimustes üldse sellise kaliibri valisid ja mis selle kaliibri eelised on .Selles,et ta igat looma rotist põdrani tapab ma ei kaktle,aga kas selle juurde peab ka nii kõva mürakas käima,vot seda ma juba ei tea :M
Kivi kotti!
rajaleidja

Postitus Postitas rajaleidja »

kult kirjutas:Ja ehk teed minusugusele jobule (puust ja punaseks)selgeks mis põhjusel eesti tingimustes üldse sellise kaliibri valisid ja mis selle kaliibri eelised on
Kivi kotti!

Tuleb kohe meelde üks varasem lukku pandud teema :lol: :lol: :lol:
Kasutaja avatar
hendrik

Postitus Postitas hendrik »

kult kirjutas: Ja ehk teed minusugusele jobule (puust ja punaseks)selgeks mis põhjusel eesti tingimustes üldse sellise kaliibri valisid ja mis selle kaliibri eelised on .Selles,et ta igat looma rotist põdrani tapab ma ei kaktle,aga kas selle juurde peab ka nii kõva mürakas käima,vot seda ma juba ei tea :M
Kivi kotti!

Vabandan, et teemast mööda. Iseenesest teadmata, miks Aivar00 sellise kaliibri kasuks otsustas, siis ma ise küll tean, miks ma seda teeks. Ja kui keegi küsiks, miks ma sellise kaliibri valisin, siis vingujatele oleks vastused järgmised:

1. Mulle meeldib see püss ja see kaliiber, teistele meeldimine ei ole kohustuslik.

Asjalikemale ehk seletaks, et kaliiber on hea ja aus, moonavalik suur ja mõistlik, jahti saab pidada peaaegu väga hästi praktiliselt kõigele, mats õla pihta on hoolimata legendidest täiesti ok (vähem teravam kui nt 30-06, küll pisut "sügavam" ja "autoriteetsem"). Poolautomaatse ajujahi jaoks orienteeritud relvana on sellisel kaliibris benelli kahtlemata väga kõva sõna. Suuruluki jahiks on parem üldkaliiber kui nt 308, tiiru jaoks on viimane etem. Aga ikkagi, hea valik, Aivar00 :!:

Endal olemas 9,3x62 kogemused tiirus ja jahil kahe relvaga - blaser r93 ja tikka t3, seega päris tühja koha pealt ei räägi.

PS. Kult, kui varsti läen omale 300winmagi ostma - see kah ju mitte kõige tavapärasem eestis - kas pean sulle seletuskirja ka kirjutama, et miks ja kuidas? :wink:
Ahto Kattai

Kuule Hendrik ,ära nüüd ülba :!:
Küsisin mis selle kaliibri eelised on (järsku tahan endalegi muretseda),sinu ainuke vastus oli - mulle meeldib :wink: Sinu stiilis vastates oleks pidanud mehel soovitama vist optika kinni keevitada :oops: Minu poolest osta endale v ..... ei koti see mind ja oled vaba ka mulle aruande kirjutamisest!
Paremat!
Kasutaja avatar
hendrik

kult kirjutas:Kuule Hendrik ,ära nüüd ülba :!:
Küsisin mis selle kaliibri eelised on (järsku tahan endalegi muretseda),sinu ainuke vastus oli - mulle meeldib :wink: Sinu stiilis vastates oleks pidanud mehel soovitama vist optika kinni keevitada :oops: Minu poolest osta endale v ..... ei koti see mind ja oled vaba ka mulle aruande kirjutamisest!
Paremat!

Eks see kutsa ikka kiunatab, kes kiviga saab.. :twisted:

Ma arvan, et sa ise ehitasid selle küsimuse selliselt üles, et sulle on keeruline muudmoodi vastata, pealegi ise sa ju valisid selle vingujatele mõeldud vastusevariandi. Allpool oli nagu teemat enam, võta nt sealt siis ots kätte ja uus teema ette. Kuigi siin foorumis on ka juba ühtteist 9,3x62 kohta arvamusi kirja pandud, siis kindlasti mitte kõike...

Ja pealegi, võta seda asja nüüd natuke kaugemalt kui oma mätta otsast - mees tegi ostu, paljud ehk peaks seda väga heaks ostuks, ja sina hakkad siis sellise nurga all kahtlema, teise rõõmu tahad rikkuda?? Ja nime oled sa endale, vaene mees, juba omaenda postituses ära pannud.

Ilusat uut aastat sulle! :D

Veelkord, vabandan teemavälise postituse pärast.
Ahto Kattai

Pole kuulnud,et nimi meest rikub! Aga Hendrik jah üks tõsiselt hea poislapse nimi ,:wink: Sa ju vist ka mode ,niiet kustuta kähku kõik mis vingujad kirjutanud! Järjest rohkem hakkan Puukoist aru saama !
Kasutaja avatar
hendrik

kult kirjutas:Pole kuulnud,et nimi meest rikub! Aga Hendrik jah üks tõsiselt hea poislapse nimi ,:wink: Sa ju vist ka mode ,niiet kustuta kähku kõik mis vingujad kirjutanud! Järjest rohkem hakkan Puukoist aru saama !

Moderaator ma ei ole, küll nad ka oma ametit oskavad. Ole tubli, Kult ja loe veel kord postitused läbi ja äkki on sul pilt teine ees, siis võib ju 9,3 teemal juttu ajada, kui sul mõtted selged.

Ma leian et, et kadunud Puukoi nime ja mõtteid on inetu kasutada, eriti sellise tühja-tähja peal. Tegelt ka. Mina meest ei tundnud aga tean, et huupi lahmimine võib sõpradele-tuttavatele tuska teha.. :?
kakuke

Postitus Postitas kakuke »

Kuna nende postituste all polnud juttu 9,3mm optika valimisest, nagu soovis teema algataja siis liigutasin selle teise osa ära.
Ei maksa isiklikuks minna, sellest ei võida keegi, pigem kaotab ise.
Kahtluse korral jäta sõrm sirgeks !!!
Kasutaja avatar
hendrik

Kakuke, minu poolest võid ka kummituppa toppida selle teema, või kuhu iganes...

Ja kui keegi tahab päriselt 9,3 perekonnast vestelda, siis vähemalt agara kuulaja-lugeja näol olen ma ikka kohal.

Head jätkuvat, või kuidas :D :D :D
rajaleidja

Postitus Postitas rajaleidja »

Hendrik, ära näe vaeva. Ma kunagi julgesin välja öelda, et tahan 9,3mm kaliibrit ja tead ju isegi kuidas mind selle eest tümitati. Kui isand ütleb, et 9,3 on ainult sihtide rajamiseks siis juu see nii ka on. Mõni lihtsalt ei kannata, kui kellelgi on temast erinev tõekspidamine ja arvamus
Saabugu rahu maapeal.
Kaupo Kindsigo

Postitus Postitas Kaupo Kindsigo »

Otto Von Bocki nimel, lõpetage tülitsemine... :roll:

9,3X62 on väga hea ja võimas kaliiber suurtele ulukitele. Miks mitte lasta põder ja siga otse laskja jalge ette langeda? Kuuli toime on väljaspool igasugust kahtlust! Respect!
See kaliiber on ka Aafrikas korralik tegija (poltlukuga relvad on sealkandis ainult lubatud)! :lol:
tony

Postitus Postitas tony »

Olen ise kah 9,3 poolt(omal 9,3x74R).Olen omanud 308,30-06,7x57R,7x65R ja 7mm.rem.mag.Praegune kaliiber igati mõnus.Ei ole vaja oksi karta ja energiat on piisavalt,niiet isegi si.a lasu puhul on ulukid koheselt maha jäänud.Leian,et pole mõtet neid võimsaid kaliibreid maha teha ja mingist raisatud ressursist jahuda.
Aafrika huvilistele teadmiseks,et seal võib ka lahtimurtavaid püsse kasutada. :lol:
Kaupo Kindsigo

Postitus Postitas Kaupo Kindsigo »

Õigem olnuks ehk öelda, et Aafrikas on poolautomaatrelvad keelatud... :lol:
Kasutaja avatar
Eraser

Postitus Postitas Eraser »

Üleüldse ei saa ma aru mis viha kuldil 9,3 vastu on. Igaüks valib endale sobiva ja meeldiva kaliibri ju ise mitte kellegi teise jutu pärast! Pust ja punaseks ongi sulle ju ette tehtud kui öeldi, et meeldib! Mida veel vaja on, ega sina ju pea seda ostma aga kui teisele meeldib ja ostab miks kohe õiendama kukkuda! Kuulil jõudu on, koeraga metsas olles niiväga oksi ei karda, miks mitte!
Kasutaja avatar
honkomees

Postitus Postitas honkomees »

ma kah nagu nende vähemate torude poolt (mõtlen 6,5 soetamise peale), ehkki väiksem oksakartus on muidugi 9,3 suur pluss. Sellist toru meie meestel pole, aga kui võrrelda neid "tavalisi" kolmeliiniseid kaliibreid (venevint, 308, 30-06) magnumitega, siis on ikka nii olnud, et kui pihtas siis maas ja kui riivak siis läind, sõltumata kaliibrist
Jaht on kunst, mis nõuab ohvreid!
Vasta