Tere. Otsin sileraudset (pukk) jahipüssi. vaatasin seda finnclassic 512 aga miski ei meeldi selle püssi juures. eelarve on no max. 20000.- eeku. on ju veel rizzini ja fabarm. relva tahaks peamiselt linnu - ja ajujahi jaoks. vahel lasen ka pigilindu. oskab äkki kedagi soovitada mingit mudelit selles hinnaklassis. eestis on valik kesise võitu tundub netipoodidest surfates. poolautomaadid on populaarsed paistab.
Tere, Kui tahad peamiselt linnujahiks ja ajujahi relva siis mina soovitaks raudselt poolautomaati. Hane ja pardijahil asendamatu. Näiteks Benelli. Maksab vist tiba rohkem aga on asjalik relv ka.
Mina olen näiteks täiesti poolautomaadi vastane. Täiesti mõttetu kolakas, eesti seadused niikuinii vaid 3 pauku lubavad jne jne. Olen oma poolautomaadi vastalistest arvamusest ja põhjendustest siin enne pikemalt kirjutanud....otsi üles.
Aga eks igaüks otsib ikka omale relva mis talle meeldib ...... mul seisab poolauto kapis kasutult.
Õige,tänu seadusele pole nagu poolautomaadil eriti mõtet.Ja kui olekski lubatud üle kolme padruni,kas see piilu tõesti väärib terve salve tühjakskõmmutamist . Aga kas tead Mattis,Browning on hea püss.Ega sa relva üheks aastaks ei osta.Pane nats raha juurde ja saadki Browningu.
Miks ka mitte BRNO kaheraudset vaadata, sellel pidavat ka veel teisi rauapaare juurde saama tellida, nt kombit või vintrauapaari ... hinnalt mahub piiride sisse ja egas ta töökindluselt kah nii vilets tohiks olla.
Samasugune huvi, otsin ka 12 cal püssi. Netis erinevatel tootjatel raudade pikkused alates 61cm kuni 90cm hanepüssini. Kes kui pikka jahil reaalselt kasutab?
Eks see ju oleneb kas kasutusel on poolautomaat või kaheraudne. Nö hanepüssid poolautomaadid, üldjuhul relvad ikka 71-81 cm rauapikkusega, kuid on ka lühemaid ja pikemaid.
Minu valik langes fabarm axis AL 12/76 kasuks. Kahju, et momendil seda üheski eesti jahipoes sees ei ole eestis tegeleb selle relva pisnessiga trapper vist ainsana. Mhhmm ...peab vist soetusluba pikendama
Fabarmi on hea valik Mattis ostsin omale augusti ja ma ise ka saare mees kui huvi ja tahtmist võib tiiru minna ja saad ka proovida siis pilt selgem kohe . Hind ja kvaliteet on paigas.
Eks iga mees kiidab oma , kuid soovitan proovida/vaadata veel Weatherby´t. Endale sai soetatud klassikaline Weatherby Athena D´Italia III ja mina olen väga rahul. Otsustavaks sai just õlgaistumine ja mugavus.
Mina valiks kah Fabarmi poole, Tribore rauad jpm räägib just selle kasuks. Tähtsaim osa on aga muidugi relva sobivus soetajale ja selle istumine mis on väga individuaalne asi!