kopraliha
Selle sõraliste jutu peale ütleks, et p..se on täis ja muud ei midagist. Kui see kallis külaline korra vene aegas lihakombinaadis oleks käinud, siis vist vorsti kah ei sööks. Võibolla on on nüüd lihatööstuste euro asja paremaks teind, kui sokul ninakiin on kas siis kah ei kõlba? Sööd ikka puhast liha mitte neid usse. Vaata Robinsone ja öögid rohkem.
ikka lõbusalt
jahemees kirjutas:võib olla on tõesti p..se täis ,kes tahab võib ju kajakast ka praadi teha ära ju ei sure ja kui sokul on ninakiin siis ma seda liha tõesti ei taha ,kuigi lihal iseenesest pole häda midagi ,aga ma pole lihtsalt nälgas .
Eks ta suhtumise küsimus ole jah. Üldse pole punane liha tervislik... ja piim ka. Nii, et ärme siis liha sööme (vahel siiski natuke kala ju võib) ja piima joome.
Aga kajakas tuletas meelde, et kunagi oli plaanis uurida seda teemat. Taanis pidada aastas mitukümmend tuhat kajakat potti rändama (ja sealt kõhtu). Ja endalgi selline uus väljakutse, või nii
Ja kobras ikka puhas loom, ja taimetoiduline jah... aga kui ei meeldi, siis ei meeldi.
Hmm... ise polegi veel ninakiiniga kokku puutunud. Ei teagi mis ise teeks kui ette tuleks.
Aga ise olen küll paadunud lihatoiduline. Oluline on ikka ainult see, et liha ei oleks riknenud või ei sisaldaks tervisele ohtlikke parasiite (nujah, üldse parasiite, mis toitu satuvad).
Üks lask - liha. Kaks lasku - võib-olla. Kolm lasku...
honkomees kirjutas: Ninakiin ju pole igal pool lihas
Ninakiin pole kuskil lihas, ta paikneb ikka hingamisteedes ja kui õieti aru olen saanud siis just ninakoopas. Kui nüüd teemat vaadata siis, naljaga pooleks küsiks, et kas kopral ka tõesti ninakiini ja keeritsussi esineb või on teema korralikult rappa läinud?
Kas keegi on proovinud kunagi ka kobrast purki/karpi teha?
Kahtluse korral jäta sõrm sirgeks !!!
Jätketes kopraga. Oli tõsine plaan kobrast suitsetada ja siis selle purki ajada, aga siiani pole õnnestunud. Põhjuseks küll see, et olen hakanud katsetama suuremale seltskonnale toiduvalmistamist (umbes see teema, et kui suurele seltskonnale veel jaksab teha). Nüüd siis selline retsept, kogustega, mis sobib 20le inimesele.
Hankida 2 kobrast, tükeldada (tagakintsud võimalikult suuredm esikäpad ka, selgatükid on ka head, ribisid ei soovita suitsuahju panna, natuke vintse jääb, aga maitse asi). Lihatükid pesta, panna vette, pesta ca 3 korda päevas, vahetades vett. Järgmine päev teha sama, aga siis kautada soolvett. Kolmandal päeval on liha suitsetamiseks valmis (kui pole aega, siis võib selle külmutada).
Liha asetada koos veega potti, lisada küüslauku, sibulat, chillit (või pipart vms). Keeta seni kuni hakkab tekkima vaht, see riisuda ja liha tõsta potist välja (liha mitte üle keeta). Siis torkida sinna noaga auke ja panna aukudesse küüslauku, kadakamarju võib ka panna. Ise panin paari tükki ka chillit (oli kui vaffa oli seda süüa, õlut läks mulinal peale kui kauna peale settusid ). Edasi siis suitsuahju.
Kuumsuitsetamine. Alustasin lepahalgudega (hea oleks kui lepp oleks pooltoores). Tuld (ja suitsu) sättisin toore vahtraga (äkki toores lepp on parem, aga olud sundisid vahtrat kasutama), lehti kasutasin ka, siis kui tuli liiga suureks läks. Katsusin hoida pidevalt korralikku sütt all, et kuumust oleks. Põhimõtteliselt oli selline grillimise ja suitsetamise segavariant (tulemus natuke BBQ moodi). Lihalt tuleb ka silma peal hoida, et kõrbema ei läheks, ja vahepeal lihal külge keerata. Väljaspoolt tõmbab liha üsna tumedaks (isegi mustaks välja), kohe selle all ca 1 cm tumepunane kiht, siis ülejäänud hallikas kiht (nagu tüüpiline suitsuliha). Kunagi olen veel sellise roosaka kihi küige sisse ka suutnud saada, aga ei teagi kuidas see õnnestus (ja tooreks ei jäänud). Liha ei tasu kohe välja võtta kui pealt tumedaks tõmbub, seest peab ka ikka küps olema. St. kannatust.
Ja edasi... võtta nuga, lõigata kontide küljest parajad palad, need liudadele (taldrikutele).
Kõrvale sobib keedukartul (aga kuna seda sai vähe, siis..) või ka spagetid. Neid keetsin nii. Vett, soola, kuivatatud tillipuru (vette). Vesi keema, pasta juurde. Kurnata. Spaget jääb siis väga ilusa välimusega (soovitan kasutada korralikku pastat nt. Pasta Fratelli, Rivocca vms).
Kaste. Majonees + hapukoor 1:1. Juurde karrit või mõnda lihamaitseainet.
Siis leib, või, õlu või vein või kali. Lisandiks võib tarvitada hapukurki või/ja munasalatit või lihtsalt keedumuna. (neid lisandeid ise ei proovinud, aga ma arvan, et need sobiks küll). Ja kui külalised ei tea mis lihaga tegemist, siis, ega nad seda ise ära ka ei arva.
Hankida 2 kobrast, tükeldada (tagakintsud võimalikult suuredm esikäpad ka, selgatükid on ka head, ribisid ei soovita suitsuahju panna, natuke vintse jääb, aga maitse asi). Lihatükid pesta, panna vette, pesta ca 3 korda päevas, vahetades vett. Järgmine päev teha sama, aga siis kautada soolvett. Kolmandal päeval on liha suitsetamiseks valmis (kui pole aega, siis võib selle külmutada).
Liha asetada koos veega potti, lisada küüslauku, sibulat, chillit (või pipart vms). Keeta seni kuni hakkab tekkima vaht, see riisuda ja liha tõsta potist välja (liha mitte üle keeta). Siis torkida sinna noaga auke ja panna aukudesse küüslauku, kadakamarju võib ka panna. Ise panin paari tükki ka chillit (oli kui vaffa oli seda süüa, õlut läks mulinal peale kui kauna peale settusid ). Edasi siis suitsuahju.
Kuumsuitsetamine. Alustasin lepahalgudega (hea oleks kui lepp oleks pooltoores). Tuld (ja suitsu) sättisin toore vahtraga (äkki toores lepp on parem, aga olud sundisid vahtrat kasutama), lehti kasutasin ka, siis kui tuli liiga suureks läks. Katsusin hoida pidevalt korralikku sütt all, et kuumust oleks. Põhimõtteliselt oli selline grillimise ja suitsetamise segavariant (tulemus natuke BBQ moodi). Lihalt tuleb ka silma peal hoida, et kõrbema ei läheks, ja vahepeal lihal külge keerata. Väljaspoolt tõmbab liha üsna tumedaks (isegi mustaks välja), kohe selle all ca 1 cm tumepunane kiht, siis ülejäänud hallikas kiht (nagu tüüpiline suitsuliha). Kunagi olen veel sellise roosaka kihi küige sisse ka suutnud saada, aga ei teagi kuidas see õnnestus (ja tooreks ei jäänud). Liha ei tasu kohe välja võtta kui pealt tumedaks tõmbub, seest peab ka ikka küps olema. St. kannatust.
Ja edasi... võtta nuga, lõigata kontide küljest parajad palad, need liudadele (taldrikutele).
Kõrvale sobib keedukartul (aga kuna seda sai vähe, siis..) või ka spagetid. Neid keetsin nii. Vett, soola, kuivatatud tillipuru (vette). Vesi keema, pasta juurde. Kurnata. Spaget jääb siis väga ilusa välimusega (soovitan kasutada korralikku pastat nt. Pasta Fratelli, Rivocca vms).
Kaste. Majonees + hapukoor 1:1. Juurde karrit või mõnda lihamaitseainet.
Siis leib, või, õlu või vein või kali. Lisandiks võib tarvitada hapukurki või/ja munasalatit või lihtsalt keedumuna. (neid lisandeid ise ei proovinud, aga ma arvan, et need sobiks küll). Ja kui külalised ei tea mis lihaga tegemist, siis, ega nad seda ise ära ka ei arva.
Üks lask - liha. Kaks lasku - võib-olla. Kolm lasku...
Anonymous kirjutas:kobras pole söödav, naha võtad maha jääb alles nigu tiine konn,tänan ei, sööks ikka parema meelega neid kel sõrad all või sarved peas,karuga sama lugu,inimesed ostavad kuskilt restoranist kalli raha eest karuprae kui nad vaid teaks mida karu sisse ajab ma olen ka aastaid tagasi karust vorsti teinud ja isegi karukäpa söönud,aga karikas sai täis siis kui viimati lasti karu lehma raipe pealt terve raipeauk kihises raipe ussidest,pärast ssai karul nahka võetud karunahk kihises ka ussidest, nii et head isu.
eks siis sööge sealiha. siga elab ka si.. sees ja vahel sööb ka seda.
head isu pirtsutajad!
Jahi kaine peaga!!!
ei arva sest koprajahist eriti midagi on neid lasta küll saand üsna igav ja tuim töö 15-20m kaitsetu loom maha lasta,pole tõesti pinget ja lugedes siin eelnevaid postitusi tundub et kobrast on üsna raske kätte saada, ma ei tea kuidas mujal 0n ,aga meil on nad küll üsna rumalad, õhtu jooksul võib mitu tk maha lasta,tegelt mis õhtu,neid võib lausa päeval lasta,ega ma neid muidu ei jahikski aga metsa-ja maaomanikud tulevad kraesse ja liha,olen nii öelda prohvi suitsutatud kobrast söönud,üsna söödav , aga põrsas on ikka mitu korda etem elagu ta ta või sita sees,maitse asi muidugi.
243win
Nujah... eks see lihtsus ja keerukus sõltub ka võimalustest ja vahenditest, millega jahti peetakse. Ise olen täheldanud, et siga on sama lihtne (või keeruline) kätte saada kui kobrast. Aga siga on ka minu lemmik. Muide... mul üks tuttav ütles, et kui keegi näeks koduloomade valmistasmisel nii palju vaeva kui meie uluki tegemisel, mis siis veel välja tuleks Aga ka see vaev on vaataja silmades ja tegija kätes.
Põhi iva on asja juures see, et paljudele põhjustab kobras peavalu - nagu mainiti, neid on lihtne kätte saada - antud jahi kuludeks on enamasti kütusele kulutatud summa (kui sedagi), pluss väikeulukiloa tarvis tehtud kulutused - ja selliselt saab päris palju liha, mis pealegi veel päris hea (ei ole mõeldud seaga samas kategoorias võistlema) - MILLEKS SIIS SEDA KÕIKE RAISKU LASTA?
Põhi iva on asja juures see, et paljudele põhjustab kobras peavalu - nagu mainiti, neid on lihtne kätte saada - antud jahi kuludeks on enamasti kütusele kulutatud summa (kui sedagi), pluss väikeulukiloa tarvis tehtud kulutused - ja selliselt saab päris palju liha, mis pealegi veel päris hea (ei ole mõeldud seaga samas kategoorias võistlema) - MILLEKS SIIS SEDA KÕIKE RAISKU LASTA?
Üks lask - liha. Kaks lasku - võib-olla. Kolm lasku...
Jätkates retseptidega.
Noor kobras (soovitatult lastult, aga ise tegin raudadega püütust ja ei olnud häda midagi), tomatipastat (Russo 500 g tetrapakk), sinihallitusjuustu (Dorblu, 100g), porgandit, soola, pipar, Laue maitsetaimedega (vürtsisegu), õli, kimp värsket peterselli.
Praadida kobrast natuke aega pannil (st, kergelt pruunistada), maitsestada soola, ja Laue seguga. Siis panna potti õli, lisada porgandirattad, lisada musta pipart, natuke aega kuumutada. Lisada potti liha ja ca 0.5 liitrit vett. Soovitatav oleks porgandid ja liha segamini segada. Hautada nii tunnike, siis lisada tomatipüree (tervele koprale 1 liiter) ning hakitud petersell. Hautada veel 20 minutit, siis lisada sektor sinihallitusjuustu. Hautada veel u 20 minutit. Vahepeal segada, et tekiks ühtlane kaste.
Kõrvale sobib hästi pasta. Kasutage ikka sellist, mis tapeediliimiks ära ei kee (Rivocca, Pasta Fratelli).
Noor kobras (soovitatult lastult, aga ise tegin raudadega püütust ja ei olnud häda midagi), tomatipastat (Russo 500 g tetrapakk), sinihallitusjuustu (Dorblu, 100g), porgandit, soola, pipar, Laue maitsetaimedega (vürtsisegu), õli, kimp värsket peterselli.
Praadida kobrast natuke aega pannil (st, kergelt pruunistada), maitsestada soola, ja Laue seguga. Siis panna potti õli, lisada porgandirattad, lisada musta pipart, natuke aega kuumutada. Lisada potti liha ja ca 0.5 liitrit vett. Soovitatav oleks porgandid ja liha segamini segada. Hautada nii tunnike, siis lisada tomatipüree (tervele koprale 1 liiter) ning hakitud petersell. Hautada veel 20 minutit, siis lisada sektor sinihallitusjuustu. Hautada veel u 20 minutit. Vahepeal segada, et tekiks ühtlane kaste.
Kõrvale sobib hästi pasta. Kasutage ikka sellist, mis tapeediliimiks ära ei kee (Rivocca, Pasta Fratelli).
Viimati muutis Feen, K Mär 30, 2005 1:27 pm, muudetud 1 kord kokku.
Üks lask - liha. Kaks lasku - võib-olla. Kolm lasku...