Ma tean, et see on suht delikaatne teema, sest mõned seadused on lihtsalt sellised. Aga arutlemiseks võiks ikka võtta. Kuidas on kogemus püssilampidega? Ma käisin Kompassi poes (Kosmose juures) ja seal oli ka müügis mõningad lambid: http://www.lightforce.net.au/products/portable-systems müüja muidugi kiitis väga, aga kuidas teistel nendega lood on, on keegi kasutanud? Siis muidugi teine varjant on BalticHunter'i Deben lambid: http://baltichunter.ee/pood/index.php?m ... 14523166b4 Hetkel mõtlen nagu rohkem sileraudsete peale ja suvine seajaht. Ja ärge unustage: NB! Enne lampide kasutamist jahipidamisel tutvu kohaliku riigi seadusandlusega!! (BalticHunter'ist)
Teras kirjutas:Aga kuidas on valgusvihu kaugusega ja nähtavusega. Kujuta nüüd ette et tahad suvel seale viljajahti teha.
Mul ka see TK -11 ja ütleks ,et need suured Mega- lait lambid on selle kõrvalt köki -möki.Näitab hästi täppi ja valgustab oma 150-200 m lahedalt.Poonuseks on tema väiksed kabariidid ja karastatud klaas ,mis on kriipimiskindel.Kui siin algul olid mehed nagu pessimistlikud,nende leed pirnide suhtes ,siis minul on ta jub apaar aastat vist kasutusel ja ei oma veel mingit vaibumise märki.On teine kasutuses olnud nii auto remondis ,kui jahil jne.Ütlen veelkord .See jutt käib siis eelpool mainitud mudeli kohta,mis ostes oli pakutavatest võimsaim,teiste kohta ei oska midagi öelda.Veel on plussiks kaks võimsusastet.Esimesega kestab aku järjest põledes tunni ringis,teise astmega võib vist järjest 12 h põleda.
Krdi krt, ma ei suuda nüüd otsustada, et millist lampi soetama hakata. Ma rääkisin ka Viidoga taskulamp.ee-st ja tema soovitab TK11R2-e versus TA-20-le. Samas on TA-20 uuem, valgustus-reziime on 4, seega uuem. Kaalu vahe on nii minimaalne nende vahel. TK omal jällegi pakutakse paremat akut, mis on muidugi suur pluss. Samas kui valgusvihk näitab TK seerial kuni 200m ja TA seerial üle 200m siis tegelikult eriti vahet pole, sest siledaga lased niikuinii umbes 50m peale max ja vindiga v-b 150-200m (ma mõtlen sellistes tingimustes kus lampi vaja on). Dilemma Samas ma ei ole eriti Mardi käest uurinud aga BalticHunteris on ka need Debeni lambid aga need on Fenixite kõrval üsna suured aga jällegi näitavad väga hästi, kaugele, ja suurelt. Äkki nende Fenixite valgusvihk jääb liiga kitsaks?
Soetasin ka omale selle TA variandi - päris mõnus on küll. Suhteliselt kompaktne ning mugav. Ei ütleks, et valgusvihk kitsas oleks, päris paras on. See valgusvihk ei ole nii konkreetne (loe: ei ole nii kindel täpp) vaid ta natuke ikka hajub ka - näed nagu vihu kõrvale ka... Segane jutt aga vast mõistetakse Neli valgus astet on täitsa olemas aga tegelikult piisaks ka kahest - tugevam ja veits nõrgem siis otsimiseks. Praegusel on neli - kõige nõrgem, nõrgem, see õige asend millega näeb ikka kaugele ja siis on veel strobo. See viimane vist selleks kui ebameeldivate inimestega kohtud siis paned stroboga pikki piilumist ja saad parema edumaa jooksu panekuks Aga mina olen rahul