sõiduk

Õnnestunud jaht on hea eeltöö tulemus , kuidas teha ettevalmistusi ja mida jahil abivahenditena kasutada.
Vasta
MAREK
Postitusi: 10
Liitunud: T Veebr 22, 2005 4:10 pm

Postitus Postitas MAREK »

võta väike suzuki vitara,asendamatu sõiduriist.
MAREK
Postitusi: 10
Liitunud: T Veebr 22, 2005 4:10 pm

Re: sõiduk

Postitus Postitas MAREK »

metsamees kirjutas:mis masinaid siin keegi jahilkäikudel kasutab ?
lasete äkki suure sea maha, millega ära toote?

ise käin audi 80 b4 tdi-ga jahil :p
on ikka teine ära kriibitud okste poolt küll :D
ja kipub ikka loodusele alla jääma, see aasta juba 2 korda põhjapeal kinni istund, krt peab ikka maasturi ka ära ostma!
kesikupunn läheb ikka pagassi ära!



Võta väike suzuki vitara,asendamatu masin.
jahe
Postitusi: 743
Liitunud: K Mär 24, 2004 10:03 am

Postitus Postitas jahe »

vitara võib hea olla küll, aga natuke sügavama lumega istub põhja peal kinni, nagu näiteks praegune lumi.
243win
andrus
Postitusi: 2800
Liitunud: R Veebr 27, 2004 8:45 pm

Postitus Postitas andrus »

kahjuks oman isiklikku kogemust vitaraga pealegi oli see veel automaat ja kabrio. vaatamatta korralikule kummile istusin temaga esimeses lumehanges sees ja pääsemis lootus puudus. :oops:
Mitte ,et ma kellegi masinat maha teeksin aga lihtsalt räägin oma kogemusest vitaraga.Peale seda ei ole nagu tahtnud enam selle autoga metsa minna.
andrus
Postitusi: 2800
Liitunud: R Veebr 27, 2004 8:45 pm

Postitus Postitas andrus »

aga et tegu oli muidugi vana mudeliga.
uuemaga kogemus puudub
Hunter30-06
Postitusi: 102
Liitunud: L Dets 11, 2004 5:45 pm

Postitus Postitas Hunter30-06 »

Praeguse lumega pole vahet on see vitara või mingi muu maastur.Hetkel ikka parim oleks lumesaan.Ja uuem vitara täpselt sama madal,aga kõige vastu on rohtu kui aga rohelist paberit jaguks
http://www.rocky-road.com/kicksus.html
Kasutaja avatar
keits
Postitusi: 14
Liitunud: N Sept 23, 2004 11:33 pm

Postitus Postitas keits »

Käime jahis Toyota Land Cruiser HJ 60 nega. Ütlemata hea masin, kuigi natuke suur metsas sõitmiseks , aga igal asjal ka omad plussid. Tavaliselt alla 7 mehe autos ei ole ja isegi põder (suur ja vana ema) mahtus peale. Mootor ja sillad on väga vastupidavad ainult kere ja raam on suht läbi, läbisõit ka muidu juba 500000 kanti. Minu lemmik!!! :lol:
Suur tükk ajab suu lõhki
Kasutaja avatar
honkomees
Postitusi: 2969
Liitunud: P Mär 14, 2004 4:13 pm

Postitus Postitas honkomees »

otse metsast kirjutas:Praeguse lumega pole vahet on see vitara või mingi muu maastur....

Võrumaal sõitsin Nivaga, peaks olema lumekaardi järgi nagu kõige paksem lumi... Metsateel nii paarsada meetrit, siis tagasikäik ja hoogu, jälle paarkümmnend meetrit jne Kui hand kapotile jõuab, siis lumelabidaga eest ära ja siis saab jälle sadakond meetrit edasi. Kinni küll ei jää. Aga põllul oleks parem kui metsateel, rööbaste tõttu vajub sügavamale kui lumi ongi...
Jaht on kunst, mis nõuab ohvreid!
Joosep Käba
Postitusi: 1354
Liitunud: E Okt 18, 2004 9:57 am

Postitus Postitas Joosep Käba »

Õige otse metsast. Ei tasu minna üritama mingi poolkõva asvaldikummiga. Pane alla 31 või 32 või 33 tolli ja kui pillil vähegi rammu on ei ole praegane lumi paljudes kohtades probleem. Sõber ostis Navara ja oi mis kumm ikka esindusest alla aetakse. Ei arvata ilmselt, et põllule metsa raatsitakse autuga minna.
Kõigepealt ikka korralik tihend siis kumm siis difrilukud siis.... kui ei aita siis vahetame autu välja, krt ei saand sellest ikka asja.
andrus
Postitusi: 2800
Liitunud: R Veebr 27, 2004 8:45 pm

Postitus Postitas andrus »

Joss kirjutas:Õige otse metsast. Ei tasu minna üritama mingi poolkõva asvaldikummiga. Pane alla 31 või 32 või 33 tolli ja kui pillil vähegi rammu on ei ole praegane lumi paljudes kohtades probleem. Sõber ostis Navara ja oi mis kumm ikka esindusest alla aetakse. Ei arvata ilmselt, et põllule metsa raatsitakse autuga minna.
Kõigepealt ikka korralik tihend siis kumm siis difrilukud siis.... kui ei aita siis vahetame autu välja, krt ei saand sellest ikka asja.


njahh :?
Hunter30-06
Postitusi: 102
Liitunud: L Dets 11, 2004 5:45 pm

Postitus Postitas Hunter30-06 »

Võrumaal sõitsin Nivaga, peaks olema lumekaardi järgi nagu kõige paksem lumi...

ei oska lume paksuse koha pealt vaielda,aga lumi on nii tihe,et nival ainult rattad sellest läbi vajuvad.Kere jääb hange otsa kinni ja rattad kaabivadki tühja.Koheva lume sees pole probleemi,olgu lumi kasvõi poole ukseni.
Kasutaja avatar
honkomees
Postitusi: 2969
Liitunud: P Mär 14, 2004 4:13 pm

Postitus Postitas honkomees »

otse metsast kirjutas:ei oska lume paksuse koha pealt vaielda,aga lumi on nii tihe,et nival ainult rattad sellest läbi vajuvad.Kere jääb hange otsa kinni ja rattad kaabivadki tühja.Koheva lume sees pole probleemi,olgu lumi kasvõi poole ukseni.

Pole nagu viimasel ajal sula olnud ja lumi üsna kohev, all on mingi 10-15 cm kiht kõva lund, aga peal on paks kiht veebruari-märtsikuist kohevat lund. Ega kui meil ka ratta ringi lased, siis kaabib maani ja istub kinni. Ei tohi lasta ratast ringi, nii et pressiks osa lund ratta alla ja kannaks sellel, ja kui hakkab kinni jääma siis kohe tagasi ja jälle hooga. Kõhupeale kinni jäädes on ainult see lohutus, et suht kerge masin ja jõuab kambaga välja tõugata või väikse vintsiga tõmmata.
Jaht on kunst, mis nõuab ohvreid!
aivar00
Postitusi: 3263
Liitunud: K Juun 16, 2004 2:09 pm

Postitus Postitas aivar00 »

Eks nende vene autodega see lagunemise häda kipu olema. Samas kui aega on, siis aeg-ajalt asjad üle käi pole ka vaev. Ühe hooaja peaks iga masin ära kannatama. Iseaasi kuidas masinasse suhtutakse. Kui sedasi teha nagu vene ajal oli, et TH-1 oli traadi pingutus ja TH-2 traadi vahetus, siis ei kesta ükski masin. Ise restaureerin ka praegult Luazi, sest bensiini jõuab sellele sisse osta. Gaz 69 restaureerimisest loobusin justnimelt kütusekulu pärast. 20 l on ikka 100 km peale väga palju. Ega see 2,5 liitrise turboga Hiluks oma 12-13 liitrise diisli neelamisega nii väga hiilga. Muidugi kui karjas rahad kokku panna siis pole probleemi. Vanematüübilised jeebid kannatavad paremini ka "nn" ahjukütet ja jooksuosa on ka neil ikkagi rohkem maastikule, kui linnatänavale. Aga eks see muidugi sõltu rahakoti paksusest. Mõni kummilintidega ujuv elukas oleks äge küll, ainult mina ei jõu teda kahjuks soetada rääkimata ülalpidamisest. Samas jõuab metsas ka jalgsi käia, sest kondiaur on ainult tervisele kasulik. Kiire luure tegemine muidugi iseasi. Samas paljud jahid on selle "kiirluure" tõttu aiataha läinud, sest autoaknast ei ole märgatud loomade väljaminekujälgi. 10 mehega põdra rabapealt välja toomine jääb palju paremini meelde, kui sihi pealt peale laaditud põder. Samas kui saab kergema vaevaga on kõik õnnelikud.
ikka lõbusalt
Teder
Postitusi: 417
Liitunud: N Okt 07, 2004 3:17 pm

Postitus Postitas Teder »

Minu jaoks on see transport raske teema. Käin jahil, oma vana Mersuga 123 kere diisel 2,4. Suhteliselt hästi ronib, aga ega ta maasturite vastu saa. Oleks vaja kamba peale üks maastur osta, aga ei ole veel meestega üksmeelele jõutud, et ostmiseni jõuaks. Olen ka juba tüdinud oma masinaga sõitmast. Sisuliselt kõik trööpavadki omi masinaid ja see mõjub masinatele ikka halvasti küll.
Andrus Michelis
Postitusi: 436
Liitunud: K Nov 03, 2004 9:13 pm

Postitus Postitas Andrus Michelis »

Vaidlen Tedrele selle kamba peale ostmisele väga tõsiselt vastu, mis on kamba oma, pole kellegi oma. Võin kihla vedada, et kaua selline auto ei sõida. Olen sellist praktikaga kokku puutunud, et keegi kambast ostab omale maasturi ja ülejäänud vennikesed kes sõita tahavad plekivad enne jahti 25 või 50 kulli masina kasutamisest.
Vasta