Väikekiskjad
Re: Väikekiskjad
Jajah, nii on see mandril, saares jäi endal mulje, et need pea iga teise maja alla pesa rajanud.
Kahtluse korral jäta sõrm sirgeks !!!
Juba aastaid on kära,et Saaremaal mägrad kõik õõnsaks uuristanud!Loomulikult tuleb ka neile jahti pidada.Väärt pildid ka.Nahad on vaibaks väga ilusad.
Ei kõlba mägranahk õieti ei millekski,kõigevähem vaibaks.Aastaid tagasi lasin mõned parkida,koguvad kusagil pööningul tolmu.Liha aga proovin sõbra abiga kindlasti,sõber tõeline kokkaja.
Mis jutt see on?Ega ma põrandale ei mõelnud vaibaks!Kui on korralikult võetud ja parkal ka oma tööd oskab,siis on väga ilus nahk.
Siin ühes teises teemas (kitsede käsi) käsitleti hulkuvate koerte teemat. Toon ka siia selle korraks sisse. Minu arvamus on, et kord on selle koha pealt väga käest ära. Ma ei saa küll 100% kindel olla, et selle kasti just koer lahti muukis(pilti ju pole), kuid pidevad koerajärjed sealkandis ja samuti pidevalt kaduvad kitsed on märk. Ega siin ilmselt muud lahendust pole kui kastid kõrgemale puu otsa riputada.
Selliste sigadustega saavad ka kährad väga hästi hakkama.Mul ka paar kasti,mis natuke madalale saanud,on kährad sedasi lahti rebinud.
-
valgeronk kirjutas:Liha aga proovin sõbra abiga kindlasti,sõber tõeline kokkaja.
Lihtsalt huvi pärast küsin ,mis paneb inimest koera liha sööma ja tervisega riskima?
Mäger sööb sama jama mida metssigagi,põhiliselt taimetoiduline(metssiga ja mäger söövad mõlemad raipeid) Üks tuttav ütles:Ma äi söö sialiha,sest siga sööb sitta.
Ärge nüüd kuulsat kärplast koeraks ka tehke.Mäger sööb tigusid,vihmausse,linnumune,tammetõrusid,vilja,närilisi ja võimalusel ka raibet.Metssiga ja karu on suht samasuguse toitumusega.Ma ise pole mäkra söönud,aga plaan mõni urust välja koukida küll.
Pole ka ise mägra liha proovinud aga tuttaval mingi kuu aega tagasi ristusid teed antud isendiga ja kiitis et väga hea liha pidi olema aga eks ta ole ka kogenud kokkaja.Meie kandis suht haruldane loom.(mere ääres madal maa ja elamiseks sobivaid paiku vähe)
Vahelduseks mägra teemale siis nugist ka. See siis minu elu esimene
2 päeva oli kast üleval ja käes ta oligi.. suhteliselt noor loom.

No õnne ja loodame et peagi tuleb lisa 

-
Jõuludeks ikka lasite rauad kinni?
Häid pühi!

Mul lasi vana isane saarmas ainsa kraavis oleva coni kinni!
Tõin koos rauaga koju.
Häid pühi!

Häid pühi!
koos nugisega on kinni.häid jõule