Mul kodus isegi autoklaav olemas - kah nõuka aja meistrite kätetöö. Roostevaba ja puha - olen sinna kompressoriga testimiseks 8 atm sisse löönud (rohkem kompressor ei suutnud

). Kõiksugu kraadiklaasi pesad, manomeeter ja rõhuventiilid küljes
Miks mulle autoklaav ei meeldi

- põhjus väga lihtne - ma pean temperatuuri pidevalt jälgima. Nii kui läheb üle piiri on lihal kõrbenud mekk manu. Ja klaaspurkidesse ma liha ei tee. Mingi 3-4 tundi kuskil gaasipliidi ääres ei ole vaja ka passida. Kui keedan väikest sutsu, siis toas elektripliidil. Vesi keema, pliidil taimer tööle ja head-aega. 100 liitrisesse sauna malmpatta mahub aga oluliselt rohkem 350 gr konservikarpe kui autoklaavi. Seega näiteks 300 karbise partii puhul on ajavõit 100% olemas võrreldes nn. koduse autoklaaviga
Aga kes klaavib andku minna - egas mul kahju pole

. Ja "netuis"

(ei tea küll mis see sõna tähendab) spetsialistiks ma ka ennast ei pea. Lihtsalt kasutan esivanematelt saadud tarkusi kui kõiksugu peeneid värgendusi olemaski polnud. Ja nagu näha toimivad need klikiaegsed asjad siiani. Mis sellest, et tänapäeva "toitumisteadlased" (kuidas noid toidutehnolooge ikka nimetada

) meie igapäevast leiba(loe toitu) kemiseerivad, ülisteriliseerivad ja hirmutavad, et inimesed enam nn. naturaalset toitu ei tarbiks. Nende äril ju muidu kriips peal või mis