Jahikantsel

Õnnestunud jaht on hea eeltöö tulemus , kuidas teha ettevalmistusi ja mida jahil abivahenditena kasutada.
Vasta
puukoi

Postitus Postitas puukoi »

Huvitav, kui need toikad ära võtta - kas kukub laiali!? :lol:
Taolisi kuute on Soomeski mõnes kohas nähtud.
Viimati muutis puukoi, E Dets 11, 2006 9:23 pm, muudetud 1 kord kokku.
baddmann
Postitusi: 2830
Liitunud: E Nov 15, 2004 11:27 am

Postitus Postitas baddmann »

Äkki need toikad ongi mõeldud sellise 360 kraadise tuleandmise võimaluse hädavariandi tekitamiseks - et kukuvad mingi nupu vajutamise peale järsult ära, seinad lendavad laiali ja avatakse tuli loomade pihta ;)

BM
Kasutaja avatar
Tiide
Postitusi: 39
Liitunud: E Mai 08, 2006 8:02 pm

Postitus Postitas Tiide »

aivar00 kirjutas:Istuda vöid muidugi k a - 50 kraadiga, kuid mis selle mõte on? Kas lihahimu nõnda suur, et ei kannata veidi soojemat aega oodata.Pealegi tekib selline jäma, et nii pika ootamise peale jõuab sellises külmas ka relva päästemehhanism suht kangeks külmuda rääkimata su enda päästesõrmest. Muidugi kui kihk nõnda suur, siis ei ole ühtegi takistust. Arutaks Robi sinu seisukohta, siis kui oled ca 60 aastane mees vähemalt 20 aastase aktiivse jahimehe staaziga...
Usun, et siis sa ei viitsiks soojast toast eide selja tagant või tugitoolist küll - 34 enam paariks tunniks lahtisesse pukki siga minna passima- aga noh erand pidavat reeglit kinnitama-inimvõimetel pole piire :wink:

Tegelikult mina arvan ,et kui keegi sellise külmaga nagu -34 pukki lähekski ei oleks sealt suurema tõenäosusega vähemalt enamus meie sigu oodata.Olen pikapeale aru saanud ,et alati on siga sööma peal käimise järgi jätnud kui on kõva pakane.Hoiab energiat kokku.Kuid kui külm jääb kauaks kestma sis ta muidugi peab lõpuks tulema :)
Julged teha, julge tunnistada!
aivar00
Postitusi: 3263
Liitunud: K Juun 16, 2004 2:09 pm

Postitus Postitas aivar00 »

Siga jätab külmaga söödaplatsi tulemata siis, kui seal vähe süüa on. "Kuldsel vene ajal" sai sõbrast jäägrile vilja metsa viidud. Kui sügisel Kamza koorma kohale viisid ning lisaks kartulasi ka siis talvel kui oli olnud paar kuud külma aega käisid söödaplatsis kõva külmaga igal ööl 4-5 erinevat karja. Soomlastest jahituristid imestasid väga asja üle, et jääger viis iga tunni tagant uue mehe metsa, kes oma sea ära lasi. Nii kestis see kaks päeva(nädalavahetus täiskuuga). Said mehega pukki ca 15 min. ootamist ja kari platsis. Turist lasi sea ära, siga UAZ-i kasti ja jahimajandisse. Sealt järgmine mees kaasa ning pukki. Tundub endalegi uskumatu, kuid jäägri jutu järgi tulid järgmisel õhtul samad karjad tagasi. Ainuke mõistlik selgitus asjale tundus olevat see, et kuskilt nn. looduslikult süüa hankida ei olnud võimalik ning tänu pikale kestvale külmale olid sead lihtsalt niivõrd nälgas, et enam ei kartnud pauku ka mitte. Lasti karjast üks maha ning energia kokkuhoiuks ei mindud "teise" metsa kuna seal söödaplatsi lihtsalt ei olnud vaid jäädi lähedusse
konutama. Nüüd aga igas metsatukas söödaplats ning pealegi sellist pika külma ja rohke lumega talv jääbki vist noorpõlve mälestusesse.
ikka lõbusalt
Kasutaja avatar
sammal.habe
Postitusi: 1180
Liitunud: P Jaan 04, 2004 7:43 pm

Postitus Postitas sammal.habe »

veel üks jahikantsli näide. seekord eestist :wink:

Pilt
Kasutaja avatar
sooviku
Postitusi: 2291
Liitunud: R Nov 19, 2004 7:22 pm

Postitus Postitas sooviku »

Oh,esimese raksuga vaatasin,et kolm kantslit nii lähestikku :lol: .Siga tuleb siukse sara juurde küll.Ta lihtsalt ei usu,et seal võib ka inimene pesitseda.
aivar00
Postitusi: 3263
Liitunud: K Juun 16, 2004 2:09 pm

Postitus Postitas aivar00 »

See ongi nagu Kunksmoori majake :lol: . Seda, et inimene sinna pesa teeks siga vist tõesti ei usuks...
ikka lõbusalt
Kasutaja avatar
Estlander
Postitusi: 338
Liitunud: K Nov 17, 2004 12:25 pm

Postitus Postitas Estlander »

Miski pole see millena ta välja paistab. Võibolla on see kantsel otsast otsani kõrgtehnoloogiat täis? :)
Hundist toakoera ei saa.
jahe
Postitusi: 743
Liitunud: K Mär 24, 2004 10:03 am

Postitus Postitas jahe »

Niisugune kantsel ehitada,peab ka ikke oskus olema :wink:
243win
vallo
Postitusi: 463
Liitunud: P Aug 22, 2004 12:59 am

Postitus Postitas vallo »

Tundub olema moodne kunst, ei see kaua püsi.
ozz
Postitusi: 179
Liitunud: K Dets 03, 2003 10:18 am

KANTSEL

Postitus Postitas ozz »

Mis vahet seal on milline see kantsel välja näeb!? Peaasi, et oma otstarvet täidab ja oleks õigesse kohta tehtud! Mina tavaliselt kantslis üle 1 tunni ei istu! Kui loomal on isu siis tuleb ta niikuinii välja, kui aga ei ole, siis istu niikaua ku tahad ja võid seal tundide kaupa mediteerida mida pole seda pole!?
gunnar
Postitusi: 882
Liitunud: P Aug 22, 2004 4:18 pm

Re: KANTSEL

Postitus Postitas gunnar »

ozz kirjutas:Mis vahet seal on milline see kantsel välja näeb!? Peaasi, et oma otstarvet täidab ja oleks õigesse kohta tehtud! Mina tavaliselt kantslis üle 1 tunni ei istu! Kui loomal on isu siis tuleb ta niikuinii välja, kui aga ei ole, siis istu niikaua ku tahad ja võid seal tundide kaupa mediteerida mida pole seda pole!?


Jube rabeleja oled siis minuarust. Mul küll kogemust väga palju pole, aga elu on näidanud et kui näituseks sead ei ööbi platsist kaugel, siis se esimene tund võib minna nende maha rahunemisele juba vabalt. Lisaks veel sigade oskus liikuda lühikest maad ikka väga pika aja jooksul. Selle aasta suvel sai siinse foorumiliikmega Veix istutud poolteist tundi pea nii, et metsa alt kostis krõps ja jälle 15 min vaikust, jne. Suur viga on siis peale tundi alla ronida, sead saavad seda enam kinnitust ja hirmu, et keegi seal ikka passib. Ja kui nii piisavalt tihti teha, hakkavadki aint vasta hommikut käima sul. Säh sulle siis tunni ajaga looma.
puukoi

Re: KANTSEL

Postitus Postitas puukoi »

ozz kirjutas:Mis vahet seal on milline see kantsel välja näeb!? Peaasi, et oma otstarvet täidab ja oleks õigesse kohta tehtud! Mina tavaliselt kantslis üle 1 tunni ei istu! Kui loomal on isu siis tuleb ta niikuinii välja, kui aga ei ole, siis istu niikaua ku tahad ja võid seal tundide kaupa mediteerida mida pole seda pole!?


See on nii ja naa. Tavaliselt, kui nad tulejad on ja ei ole lähiajal hirmu saanud, tulevad tõesti kiirelt, aru pidamata.
Kui aga vanem, kogenum karjas, läheb ikka teinekord tunnike siia- sinna siblimisele metsa all, enne kui usaldatakse välja tulla.
Aga noh, on ka sellist, nagu siin Aivar00 äsja kirjutas, pea iga tunni tagant lasti uus siga samast pukist. :)
jahe
Postitusi: 743
Liitunud: K Mär 24, 2004 10:03 am

Postitus Postitas jahe »

Mu arvates igasugu jahirajatised on jahimehele,kui visiitkaart,ei tea miks,aga millegipärast on tunne,et niisuguses kantslis käivad mehed 2-3kaupa korraga passimas(kuidagi mahutavad ennast sinna ära) ja kui seakari sööma tuleb (tavaliselt siiski sigu ei tule,sest enamasti puudub seal sööt) ,siis panevad kogupaugu,kartetsidega muidugi.
Aga jah,tsuksi sitamaja pidavat ka olema kaks kaigast,ühega hoiab kinni ,et tuul ära ei puhu,teisega ajab hunte eemale,milleks rohkemat vaja :M
243win
ozz
Postitusi: 179
Liitunud: K Dets 03, 2003 10:18 am

jahipukk

Postitus Postitas ozz »

Reeglina jahimehed oma kantsleid ei eksponeeri!? Visiitkaart- kantsel... sorry kellele ma seda näitan kas keskonnainspektorile!?
Vasta