Hundid

Huvitavaid tähelepanekuid ulukite käitumisest.
Vasta
jorr
Postitusi: 3240
Liitunud: T Mär 01, 2005 9:52 pm

hundid

Postitus Postitas jorr »

Päevaleht kirjutab,et Soomes on hundid õige jultunuks muutunud,kimbutavad põhjapõtru ja trügivad inimasulatega tihedalt asustatud paikadesse.Kaheksapealine hundikari kiusas nii põdrakarju, et anti luba terve kari maha lasta.Ja jahi käigus õnnestus ka viis hunti tabada.Aga selle peale kirjutas keegi Harrinen:Hundijaht on EL-s kuritegu.Soomlased on kohutava mõrva kaistud looduse vastu toime pannud. :shock: :shock: :shock:
noorus on ilus aeg
aivar00
Postitusi: 3263
Liitunud: K Juun 16, 2004 2:09 pm

Postitus Postitas aivar00 »

Egas soomlased saa meist ja ka muust maailmast viletsamad olla. Meil samasugused "ultrarohelised" "Totud" sommidel siis "Harrinenid". Ma vist väga rumala arusaamisega nendes maailmaasjades aga tundub, et need "kõige-kõige" võiksid virisemise asemel ise midagi ära teha ja kasvõi siis vanade euro riikide -Saksamaa-Prantsusmaa-Itaalia-Inglismaa jne. kallal kõigepealt oma hambad teravaks ihuda- pole neil õieti ei ilvest- hunti-karust rääkimata peale loomaaedade. Aga see on ikka inimestel nii, et noritakse nende kallal kes tunduvad endist väiksemad-nõrgemad olema. Samas aga tundub mulle kuskilt loetud mõte-eestlased viivad ellu "vene" lollust "saksa" täpsusega väga õige olevat. Samuti ka see, et eestlased on peale "pukki" saamist seal püsimiseks isegi oma lihase ema nõus maha müüma ning "ülemuste" "peed" puhtaks lakkuma.
Poolakas pani euroliiduga vene karu kaubanduspiirangute vastu mõmisema- meie ei julgenud isegi oma "bisnismänidele" Euro suhkrutrahvi ärahoidmiseks midagi teha rääkimata igasugustest hügieeninõuetest toitlustuses-kaubanduses lõpetades nende röövulukite arvu piiramisõigusega. Ikka vingemalt kui euroliit ette nägi.
Kokkuvõtes lihtsalt kurb tõdeda, et ise ka kuulun nende "orjameelsete" ridadesse. Aga ega selle kirumisega miskit paremaks ka ei lähe. Lihtsalt lobitööd vaja teha.
ikka lõbusalt
JaanusH
Postitusi: 5
Liitunud: K Sept 06, 2006 10:41 am

rohelised või mitte

Postitus Postitas JaanusH »

aivar00 kirjutas: Meil samasugused "ultrarohelised" "Totud" sommidel siis "Harrinenid".


Pole vaja kõiki hulle rohelistega seostada. Viimased räägivad rohkem võimalustest elada loodusega mingil moel kooskõlas ja see põhimõte ei tohiks minu arvates ka jahimeestele võõras olla, pigem vastupidi. Ja kui hoolega vaadata, siis ehk on mingi pisikene iva ka kasuka-ründjate sõnumi sees peidus: nimelt et loodust ei saa käsitleda nagu põllukultuuri; et mets ei ole kasvava puidu ja värske liha tootmisbaas.

Ärge päris maha lööge :wink:
aivar00
Postitusi: 3263
Liitunud: K Juun 16, 2004 2:09 pm

Postitus Postitas aivar00 »

Arvan, et keegi jahimeestest ei mõistagi hukka normaalseid rohelisi, usun, et enamus jahimeestest pooldab ka ise rohelist mõttelaadi. Minu arusaamise järgi need kes probleemi laiemalt süvenemata ja teise poole seisukohti arvesse võtmata endale tähelepanu üritavad saada on lihtsalt lapsepõlves vanemate armastuseta jäänud või veidikese kiiksuga. Need ikka täiesti äärmuslased ehk siis ultra. Sama nali selle Rebasega või mis iganes ta nimi oli, kes ajakirjanduse andmeil vist viimati järjekordselt politsei huviorbiiti sattus. Lihtsalt on punt noori, kes protestivad ükskõik mille vastu lihtsalt, et saaks protestida ja sellega endale avalikkuse tähelepanu tõmmata. Olgu need siis zirinovskilased venemaal või "omasooiharad" meil oma gei paraadiga. Sama lugu ka selle karusnaha vastaste protestiga. Aga noh see arutelu kisub juba väga kreeni ja ei oma enam midagi ühist huntidega. Seega minu jaoks asi lõppenud.
ikka lõbusalt
soul
Postitusi: 124
Liitunud: N Jaan 27, 2005 1:22 am

Postitus Postitas soul »

Üllar Tamm
Postitusi: 894
Liitunud: N Okt 13, 2005 12:45 pm

Postitus Postitas Üllar Tamm »

Üks lõik Maalehe pikemast artiklist:
Hundieksperdid kinnitavad hoolitsevalt, et “/…/ hundil ei peaks olema Eestis praegu põhjust nurisemiseks. Teda ei jälitata eriti, toitu on piisavalt.” Kuuldavasti ei viitsi ka jahimehed “inimese mõtteid hästi lugeva looma” jahiga enam palju jännata.
Paistab, et mõne aja pärast võib meie metsarikkal vabal maal uidata juba märksa rohkem peremehetsevaid viie- kuni seitsmepealisi hundikarju.

Artikkel ise siin: http://www.maaleht.ee/?page=&grupp=arti ... ikkel=7443
Kui vaadata meie põhjanaabrite kurba kogemust, ei ole selline tulevik sugugi ahvatlev. Ida-Soomes nimelt asi nii hulluks läinud, et kohalikud taotlevad juba piiri äärde 50 km laiust eritsooni, kus suurkiskjad lindpriiks kuulutada. Hetkel ei julge enam ükski jahimees koera metsa kaasa võtta, koer lihtsalt ei tule tagasi. Hirve ja põdra arvukus on viimaste aastatega kahanenud juba poole võrra. Mõnel pool hakkavad juba inimestele ohtlikuks muutuma :evil: Pikemalt teemast kirjutatud ajakirjas Ase&Erä nr 7. Sama lugu on lähiajal reaalne ka lõunas, just piiriäärsetel aladel. :evil:
Eks see pärismaalaste elu EU-s ei saa kerge olema, kasvatame aga hunte öiroherrade rõõmuks, peaasi, et poliitikud pääliinas rahul on hea eluga :twisted:
jorr
Postitusi: 3240
Liitunud: T Mär 01, 2005 9:52 pm

hunt

Postitus Postitas jorr »

Päevalehes jutt,et hundijaht sel talvel lume puuduse tõttu rasendatud ja 50-nest lastalubatud hundist aint üks! lastud.Kui nii edasi läheb,siis kaovad muud loomad huntide toiduks ja jahimehel tuleb tõsiselt hundiga tegelema hakata.Üllar003 juba juhtis sellele loole tähelepanu.Maainimesed just need pärismaalased kes ulukirohkust oma nahal kõige esmalt tunda saanud,olgu tegemist siis kitse,sea,põdra või hundiga.Kaitseme aga ja hoiame ulukeid, küll loodus ise reguleerib nende arvukust.
noorus on ilus aeg
Kasutaja avatar
Olgerd
Postitusi: 787
Liitunud: P Apr 09, 2006 5:16 pm

Postitus Postitas Olgerd »

Nähti siis nüüd hiljuti Nõo kandis, täpsemalt kes teab Passu tiigi juures soisel alal 6 hunti läbijooksul. Nõo/Luke jahimehed käisid kohapeal asja uurimas. Minu arust suht uskumatu uudis minu jaoks, aga jah. Järsku pakub Feenile või kellegile huvi, kes siin kandis elavad. :wink:
frukt
Postitusi: 164
Liitunud: N Jaan 11, 2007 9:34 pm

Postitus Postitas frukt »

:o kahjuks jah lund pole ja hunte kätte ei saa,kui ainult väga palju õnne ei ole,ja kui inime hunti näeb või hunt kuskil paha teeb,kuuleb sellest jahimees 3-4 päeva hiljem ja siis tavaliselt nõks hilja
mola
Postitusi: 63
Liitunud: R Sept 16, 2005 3:11 pm

susisi nõnna palju..

Postitus Postitas mola »

Läänemaal viimasel ajal 2 juhtumit, kui hunt auto ette jäänud.. (ühel korral sõideti otsa, teisel korral õnnestus juhil kokkupõrge ära hoida) :roll: Kui juba selliseid asju juhtub :roll:
Pikk
Postitusi: 375
Liitunud: K Mai 26, 2004 4:35 pm

Postitus Postitas Pikk »

eks see jooksuaeg nad segaseks teeb, et satutakse asustatud kohtadesse ja maanteele autode ette.
Ka halb kogemus on kogemus!!!!!
Kasutaja avatar
Feen
Postitusi: 3079
Liitunud: T Veebr 03, 2004 4:58 pm

Postitus Postitas Feen »

Huntidega selline lugu, et u kord 5 aasta jooksul külastab meie maad ja sinna kuue hundi kanti kari. Liiguvad päevake-kaks-kolm ringi ja kaovad. Eks neid satub siis mujale kah. Aga sel aastal pole hunte märganud, ilvesed pole ka oma ringiga meile jõudnud kuna jõgi ja järv jääst vabad.
Üks lask - liha. Kaks lasku - võib-olla. Kolm lasku...
mürka
Postitusi: 188
Liitunud: T Okt 31, 2006 10:04 am

Postitus Postitas mürka »

Meil ikka mõningad isendid liiguvad. Sügise poole tegid päris kurja. Meil vanal jäägril viisid taksi kuudist minema ja hiljem kiskusid teist koera ketist. Täna oli siis märgata värsket jälge. Peeti ka jahti. Tulemused teadmatta.
küll siga pori leiab
soul
Postitusi: 124
Liitunud: N Jaan 27, 2005 1:22 am

Postitus Postitas soul »

bighornet
Postitusi: 414
Liitunud: P Jaan 30, 2005 6:16 pm

hundid

Postitus Postitas bighornet »

Viimaste päevade leheuudised ja tegelikkus:

http://tartu.postimees.ee/010207/tartu_ ... 242115.php
Oleks Marti Pau ikka öelda võinud, et Tartu- või Jõgevamaa. Aga muidu tühi tünn ju ei kõmise. Enamik delfikaid said selle loo peale oma hommikuse sülje kohe suust välja.

http://www.postimees.ee/010207/esileht/ ... 242419.php

See nagu juba konkreetsem ja täpsem jutt.
No mis paganama repellenti see hr Kübarsepp kasutab ? et susid tal sabas sörgivad :shock:
Hundikari käib tal lausa vastu koerakuuti jalga kergitamas! Ühelt poolt 7 tk (nüüdseks siis 6), teisalt 3 tk . Ja veel 2 tk, kellest 1 käib miskipärast kolmel jalal.

Üks keskmise käpajäljega loom magas-passis 2 päeva seasöödakohast allatuule , enne kui põhikarjaga ühines. Pidas vist silma peal, et põssad lisasöödaga end ei katkestaks :D . No ja ega nood tulnudki sinna 8 päeva!. Sööda kokkuhoid missugune.
Vasta