Kobras..!!!
-
Jah, mõnes kohas pole elumärke näha, teistes olen iga õhtu kobrast näind. Eile õhtu hakkas külmetama, esimese lasin kui veel jääkirmet polnud tekkinud, paarkümmend minutit hiljem tuli teine ja juba lõi peaga jääst auke läbi ... tegi pika ujumissoolo vahelduvate sukeldumiste ja pinnaletõusudega ja lõpuks ronis pesa peale maiustama ...aamen! Hommikul polnud kolmes kohas mingit märki, et oleks vastu hommikut jääd lõhutud, ju vist on külm ja tuleb välja ainult õhtul, kui päevake on natu sooja andnud.
Jaht on kunst, mis nõuab ohvreid!
-
Kolasin siis täna mööda oja kallast ringi, et vaadata kas koprad ikka ei tegutse veel ja avastasin järsku enda ees väikes roti suurust elukat ringi ujumas. Kui mind märkas sukeldus ja kadus. varstiks oli aga teisel pool kallast ja kiirustas kalda ääre alla. Istusin maha ja jäin ootama, et ehk tuleb tagasi. Ja tuligi. Tuli kaldale, minust ehk 4-5 meetrit. Istus maha ja hakkas oma väikeste esikäppadega nägu siluma ja puhastama. Ja no jumala kopra nägu peas. Aga kui võtta, et kopra jooksuaeg on jaanuar-veebruar ja tiinus kestab nii 3,5 kuud, siis kuidagi vara võitu vist
Või on soe sügis vingerpussi mänginud?

-
Ondatraga sarnane on küll. Suurus siis nii 15cm pikk. Kalda peal üritasin saba täpsemalt vaadata, aga mudase kalda peal ei paistnud väga hästi välja. Aga tundus ikkagi selline lapik olema, mitte kitsas.
Ondatraid seal ise kohanud ei ole. Jupats tegutses seal, kus olid esimesed kopra tegutsemise jäljed, mis ma see kevad leidnud olen. Ja kui võtta, et ondatra toitub pilliroost, kõrkjatest, kuppudest jne, siis seda seal ei leidu põhimõtteliselt üldse.
Oli mis ta oli, igatahes päris huvitav oli teda jälgida.
Ondatraid seal ise kohanud ei ole. Jupats tegutses seal, kus olid esimesed kopra tegutsemise jäljed, mis ma see kevad leidnud olen. Ja kui võtta, et ondatra toitub pilliroost, kõrkjatest, kuppudest jne, siis seda seal ei leidu põhimõtteliselt üldse.
Oli mis ta oli, igatahes päris huvitav oli teda jälgida.
-
Ega loom loll ole ,olen käinud kopraid passimas mitu korda.Täna peale tööd sõitsin kodu lähedal ühe järve äärest mööda ja mida ma näen tema istub kalda peal ega teinud autost väljagi.Mõte kohe oli kodu püssi järgi ja tagasi ,aga mida enam polnud oli kobras.Hiljem tuli välja küll ,kuid oli juba liiga pime.See oli poole seitsme paiku ja paistab ,et loom liigub.Sellest tuleb järeldada ilma püssita ära metsa mine.