Laikad

Jaht koertega ja kuidas oma lemmik tööle saada .
Vasta
GC

Re: Laikad

Postitus Postitas GC »

Pikkmets kirjutas:Kui tihti juhtub, et koos töötav paar võtab sea karjast kumbki eraldi looma ette.

Käime 2...3 koeraga, tavaliselt jooksevad koerad kohe kokku kui keegi kuskil haukuma hakkab.
Kui mõnikord karja leides hauguvadki erinevaid loomi, siis mõne aja pärast on ikka koos.
koos koeraga
GC

Postitus Postitas GC »

kult kirjutas:Need koerad kes on õppinud karvalooma ajama ,ega need tahagi siga võtta.Kui tahad ikka sea koera siis ära oravaid ,nugiseid torgi :) Ma ka rikkusin kunagi ühe laika sedasi ära.

Üldiselt sama meelt! Jumala eest kui midagi mõtlematult veel koera eest maha lased.
Tulistasin ükskord koerte nähes rebast ja lasin pärast koertel üle ka nuusutada. Mitu seajahti läks pärast untsu, nii kui vähegi värske rebasejälje peale sattusid, oli vaja paar kilti taga ajada.
Õnneks sain koertega selle teema klaariks.
koos koeraga
jyri

Postitus Postitas jyri »

Pikkmets kirjutas:Kui tihti juhtub, et koos töötav paar võtab sea karjast kumbki eraldi looma ette.

Seda ma nimetangi paari lagunemiseks kaheks eraldi koeraks.Minu koertel kipub asi just sinna minema,sest vana ei pruugi enam kuulda noorema haukumist(kui kaugel) ja noorem hakkab nüüd 3 aastaseks saamise pakul arvama,et vist ise kõva tegija.Nii jäigi mul viimasel jahil siga saamata,kuigi karjas oli kuskil 30 isendi kanti,koerad üks vasakul 150m teine paremal 150m.Mis tähenda praeguse lumega 150m paljud teavad.Kui aga seakari on hästi organiseeritud(näit.huntide vastu),siis võib probleemiks ka ainult ühe sea eraldamine karjast kahe koera koostöös.Mis puutub muudesse ulukitesse,siis on minu koerad rebaseid päris mitu tükki ise kätte saanud(tunnistajaid palju),söövad meelsasti ka kitseliha(autode alla jäänute oma) ,kuid kitsi ajama,nagu keegi ka juba mainis,ei kipu üldse.Absoluutselt ei nõustu väitega,et millega koera söödad,seda ta ka ajab.Selle "teooria" kohaselt peaks koerad meelsasti karjaloomi ajama,kui peremees neile loomaliha sisse söödab. :VS Seega on laikad universaalsed koerad,kes erinevad vaid prioriteetide poolest.Prioriteeti saab aga määrata sellega,et kelle jälje(uluki) jätab järgi teise liigi jälje(uluki) töötamise kasuks. (y)
Ahto Kattai

Postitus Postitas Ahto Kattai »

jyri kirjutas:

:VS Seega on laikad universaalsed koerad,kes erinevad vaid prioriteetide poolest.Prioriteeti saab aga määrata sellega,et kelle jälje(uluki) jätab järgi teise liigi jälje(uluki) töötamise kasuks. (y)

Ja mida meie siis räägime :VS Kui ikka noor laika näeb ,et metsaminnes jahitakse kährat ,nugist,oravat,siis sealt ta oma õppetunni saabki ja edaspidi võib juhtuda ,et läheb sea jäljelt üle näiteks kährikule :!: Keegi pole ju lausunud ,et ta muid loomi ei võta,võtab ikka aga valikut tehes otsustab selle kasuks keda on harjunud võtma.Vene ajal ,kui karusnahk oli hinnas oli mul üks "venelane" ,kes mõnigi kord võttis seapesa kõrvalt kähriku,ta oli harjunud lihtsalt neile jahti pidama.Sigadega tegeldi siis kui karvaloomi võtta polnud!
Mr.xxx

Postitus Postitas Mr.xxx »

Samas on laika mehi kes ytlevad, et kui koer oravaid ja nugiseid ei võta ple see õige laika :M
rajaleidja

Postitus Postitas rajaleidja »

Leidsin arvutist ühe aasta taguse lühikese videoklipi seajahist. Oli päris tore jaht, mida meenutada :) Verd ja tapmist klipist ei leia, nii et ma arvan, et võib selle siia panna küll.
http://www.youtube.com/watch?v=ICc9Mff3DrE
Vaadata on vähe, aga koerte hääl lausa muusika kõrvadele :lol: Operaator Dumal kahjuks käsi värises filmimise ajal :lol:
Kasutaja avatar
duma

Postitus Postitas duma »

kahju et postitants peale ei jäänud :lol:
duo on parem
SUURKOER

Postitus Postitas SUURKOER »

Äge ja ilus vaadata kuidas koerad tööd teevad! (y)
andrus

Postitus Postitas andrus »

Ma kohe kuidagi ei jõua ära oodata millal Rajaleidja koeri meie jahimaa peal töötamas näen. :P
jahismurf
rajaleidja

Andrus, täna tuli teade, et see Ida reis, mille raames plaanisin su jahimaid külastada, lükati märtsi kuusse. Nii et kui märtsis mind veel võõrustad, siis olen tulija :lol:
Aga terve kuu veel ees. Ja kaks nädalavahetust veebruari kuust veel vabad. Nii et üritame. Aga praeguses paksus lumes toimub rohkem autoga koertele ette sõitmine, paigale krt ei taha sead jääda :D Eelmine nädalavahetus olin viisakas ja feeni võõrustades kasutasime kondiauru. Järgmine nädalavahetus proovin olla mugavam :)
andrus

Märtsis teeme ainult poeaju peale koprajahti. :D
jahismurf
rajaleidja

Paar pilti ka isegi sellest jahist:

Pilt
Pilt
andrus

Ma mõtlesin,et sa nalja tegid kui rääkisid,et värvid koeri punaseks. :lol: :lol:
jahismurf
SUURKOER

Postitus Postitas SUURKOER »

Kas koer on värviga või sea käest lõhkuda saanud? :D
rajaleidja

Ei ole värvitud ja ei saanud ka lõhkuda.
Koera värvimist olen proovinud korra. Vallo tõi miskit punast aerosool värvi, millega ta vist Ekseko sigu markeeris :D Katsetasin oma musta koera peal. Aga peale seda, kui koer muutus sellest värvist lillaks, ma loobusin ja tänasin jumalat, et koer isane ei ole.
Vasta