Pikkmets kirjutas:Kui tihti juhtub, et koos töötav paar võtab sea karjast kumbki eraldi looma ette.
Seda ma nimetangi paari lagunemiseks kaheks eraldi koeraks.Minu koertel kipub asi just sinna minema,sest vana ei pruugi enam kuulda noorema haukumist(kui kaugel) ja noorem hakkab nüüd 3 aastaseks saamise pakul arvama,et vist ise kõva tegija.Nii jäigi mul viimasel jahil siga saamata,kuigi karjas oli kuskil 30 isendi kanti,koerad üks vasakul 150m teine paremal 150m.Mis tähenda praeguse lumega 150m paljud teavad.Kui aga seakari on hästi organiseeritud(näit.huntide vastu),siis võib probleemiks ka ainult ühe sea eraldamine karjast kahe koera koostöös.Mis puutub muudesse ulukitesse,siis on minu koerad rebaseid päris mitu tükki ise kätte saanud(tunnistajaid palju),söövad meelsasti ka kitseliha(autode alla jäänute oma) ,kuid kitsi ajama,nagu keegi ka juba mainis,ei kipu üldse.Absoluutselt ei nõustu väitega,et millega koera söödad,seda ta ka ajab.Selle "teooria" kohaselt peaks koerad meelsasti karjaloomi ajama,kui peremees neile loomaliha sisse söödab.

Seega on laikad universaalsed koerad,kes erinevad vaid prioriteetide poolest.Prioriteeti saab aga määrata sellega,et kelle jälje(uluki) jätab järgi teise liigi jälje(uluki) töötamise kasuks.