Ilves

Huvitavaid tähelepanekuid ulukite käitumisest.
Vasta
rajaleidja
Postitusi: 2633
Liitunud: R Okt 03, 2003 9:50 pm

Re: Ilves

Postitus Postitas rajaleidja »

Eks see iga seltsi oma otsustada. Kes hoiab suurkiskjad ja põdrapullid ühisjahiks, kes lubab lasta ka varitsusest, kes müüb üldse load maha(kas siis omadele või turistidele).
jahe
Postitusi: 743
Liitunud: K Mär 24, 2004 10:03 am

Re: Ilves

Postitus Postitas jahe »

Ilvesejahist kah,paar nädalat tagasi juhtus, sõber helistab, et leidis ilvese poolt murtud kitse,mina vastu ära seal väga kolista lähme õhtul passima,umbes veerand neli olime kohal,mina laskmisele eriti ei pretendeerinud kuna sõbra leitud kits jne.noh ,kui just muud üle ei jää :roll:pool tundi passimist, ilves platsis,pistis korraks pea põõsaste tagant välja,keeras uuesti ringi,rohkem ei näinud,küsisin sõbra käest ,kas näeb,jah näeb,ilves seljaga tema poole vahib kitse,ütlesin, et lase ära,sõber vastu,et halvasti ees,vaatas natuke läbi optika teist,siis tuli metsaveotraktor kolinal, ilves läinud ,jaht pees :(
Aga jaht ainult nädalavahetusel see on küll puht ahistamine :)
243win
aivar00
Postitusi: 3263
Liitunud: K Juun 16, 2004 2:09 pm

Re: Ilves

Postitus Postitas aivar00 »

Eks igal ühel ole omamoodi õigus. Meil oli ka kunagi selline seis, kui looma vähe oli, et ainult 3 põtra, siis alustasime ajujahiga alles siis, kui esimene külm oli metsast üle käinud - puudelt lehed langenud. Teinekord juhtus see alles oktoobri lõpus. Nüüd aga looma palju- jätkub ka ühisjahiks.
Ilvest-hunti aga on päris palju. Vot ei ole need ühisjahid kahjuks tulemust andnud. Lumi pealekauba ka veel sügav ja värsket ei ole peale sadanud. Enam ei saa jälgedest arugi- milline eilane ja milline üleeilane.
Samas käin ka mina tööl ja peaksin siis olema tige nende töötute jahimeeste peale, kes saavad iga päev metsas jõlkuda- aga vot ei ole tige. Las longivad- vähemalt ei lange masendusse. Ja ei saa sellest aru, et teen kellelegi liiga, kui lähen nädala sees õhtul peale tööd rabasse passima. Sama võivad ju ka teised tööl käijad teha. Ja kui nädala sees ei jõua- laupäeva ja pühapäeva õhtud ka olemas. Ei ole mingit kohustust peale päevast ühisjahti võtta (b) . Võtad hoopis püssi ja lähed peibutama.
Viimati muutis aivar00, P Jaan 24, 2010 3:08 pm, muudetud 1 kord kokku.
ikka lõbusalt
Joosep Käba
Postitusi: 1354
Liitunud: E Okt 18, 2004 9:57 am

Re: Ilves

Postitus Postitas Joosep Käba »

aivar00 kirjutas:Täna küll külma paljuvõitu, aga plaan sõbraga (kes ka eelmise kätte sai (y) ) minna õhtul kella 16:30 paiku juba teise raba serva "katsetama".


Kuidas tulemused olid?
aivar00
Postitusi: 3263
Liitunud: K Juun 16, 2004 2:09 pm

Re: Ilves

Postitus Postitas aivar00 »

Kahjuks oli tulemus kesine. Peale hädakisa passisime tunnikese. Siis veelkord hädakisa ja teine tunnike otsa. Siis juba läks viludaks ja tulime ära. Huvitav oli asjaolu, et kodus õues ei saanud aru, et kerge tuul on. Rabas aga andis hästi tunda. Muidu külm ei olnud aga ninna hakkas kurivaim kinni. Nüüd lubas veidi soojemaks minna. Eks siis katsetame mõnel tuulevaiksel õhtul uuesti. Kuu ka kasvab- seega tingimused ideaalsed.
ikka lõbusalt
Kasutaja avatar
hagijas
Postitusi: 137
Liitunud: N Nov 25, 2004 10:24 pm

Re: Ilves

Postitus Postitas hagijas »

Küsiks aivar00, kui pikalt ja palju seda jänest kiusama peab? saan aru et sa jätsid tund aega vahele ja siis uuesti? oma mõistuse järgi teeks peale 20 min vast uue sessiooni, aga just kui pikk see üks kisa olema peaks, oskab keegi targem öelda?
looma tuleb otsida jälgede lõpust
Kasutaja avatar
Marekp
Postitusi: 172
Liitunud: L Sept 06, 2008 6:40 pm

Re: Ilves

Postitus Postitas Marekp »

Eks selle ilvesega ole samuti nagu rebase pillitamisega, üle 1 tunni ühes kohas ei ole mõtet istuda, tuleb kohta vahetada. Kohavahetus ei tähenda mitte 200-500 m, vaid ikka autoga mitu kilomeetrit uude kohta minekut.
jorr
Postitusi: 3240
Liitunud: T Mär 01, 2005 9:52 pm

Re: Ilves

Postitus Postitas jorr »

Selle hädakisaga ehk nii,et PÄÄÄÄÄÄPIIUUKS ja kohe uuesti PÄÄÄÄÄPIUKS ,see nati lühem kui esimene,et tekkib endal ka tunne nagu oleks jänes vaikseks tehtud,lõpu osa lõpeb vile moodi piugsuga ja lõpeb äkki,eriti teine kord tehes.Soovitan kodus lugu selgeks harjutada ja vaadata,kuidas koer(mitte naine) seda kisa jälgib.Aga jah,kui kohta vahetada,siis ikka kilomeetrites lugu ja kuskile sellisesse kohta,kus ilvese jälge nähtud.Rebane tuleb sellise vile peale hästi,ka mitte otse, kui kuuleb siis tuleb,kuid ilves on ettevaatlikum,teda tuleb kauem oodata,kui ikka kuulis?
noorus on ilus aeg
Pauli
Postitusi: 1291
Liitunud: E Nov 29, 2004 4:03 pm

Re: Ilves

Postitus Postitas Pauli »

Veel natuke ilveseteemast välja kalduvat juttu ühisjahtidest ja lubade jagamisest. On teada reegel, et 20% meestest laseb 80% loomadest (sellest siin muudes teemadeski juttu olnud). Ja see juhtub sõltumata sellest, kuidas jahti korraldatakse. Ainus ebavõrdsus on see, et ilma ühisjahita ei pruugi need 80% meestest, kes võib-olla kunagi midagi ei lase üldse metsa saadagi. Aga see on juba nende endi probleem. Ma ei tunne, et ma oleks mingi heategevusasutus ja peaks täiskasvanud mehi käekõrval talutama. Meie seltsis lepiti juba mõne aja eest kokku, et jahijuhataja ei ole kohustatud eelmisel õhtul kogu seltsi läbi helistama (tihti ma seda viisakusest siiski teen), vaid igaüks, kes jahti tahab, helisab ise: "Kas homme miskit teeme?" ja mehed on rahul (ka see 80%).
Ei, see ei ole Rio de Janeiro, see on hoopis midagi hullemat.
andrus
Postitusi: 2800
Liitunud: R Veebr 27, 2004 8:45 pm

Re: Ilves

Postitus Postitas andrus »

Ja on tervele seltsile teada aktiivsemad mehed kes ka nädala sees alatihti midagi "korraldavad".
Kui tead,et sul on vaba päev ja plaane pole võta ja helista ise.Lõpuks lihtsalt tüütab pidev helistamine kõigile ära.Ja veel nõmedam on see kui helistad terve seltsi mehed läbi, lubatakse tulla ning hommikul on ikka ülla ülla.Oleme taas 3 mehega.
jahismurf
Kasutaja avatar
sooviku
Postitusi: 2291
Liitunud: R Nov 19, 2004 7:22 pm

Re: Ilves

Postitus Postitas sooviku »

Ei noh,see meeste läbihelistamise vajadus on meil küll möödanik.Teavitamiseks on koduleht,kas teate :wink: .Meie pundis on vist kaks meest,kes ei tea internetist midagi.
Naine võib olla,koer peab olema!
Ahto Kattai
Postitusi: 2418
Liitunud: R Mär 12, 2004 8:41 pm

Re: Ilves

Postitus Postitas Ahto Kattai »

Juhtub ka nii ,et kass tuleb ennast ise pakkuma! Juunjor käis eile siga passimas,istus oma kolm tundi ära ,enne lahkumist otsustas veel ümbrust kuulata /uurida.Koogutas pea aknast välja,et ka tahapoole pilk heita vaatab ,keegi istub 10-15 m seljataga teel.Oli siis koos püssiga kere poolestsaati läbi akna surunud,mispeale ilves ainult pead oli pööranud.Ei ole veel kaalunud ,aga kindlalt üle 20 kg kaaluv vana isa jurakas (y) .
Nädal v paar tagasi oli naabrimeestel selline juhus: ilves tuli seajahi käigus ajust välja istus sommist mingi kolmekümne meetri kaugusel maha ja poseeris sedasi paar minutit.Mehel oli aega naaberkütilegi märku anda/näidata ja oma rahakoti sisu üle lugeda :D ,pauk jäi tegemata jo siis oli kott õhuke.Küll mehed pärast vandusid :D
GC
Postitusi: 389
Liitunud: R Nov 12, 2004 5:15 pm

Re: Ilves

Postitus Postitas GC »

kult kirjutas:Juhtub ka nii ,et kass tuleb ennast ise pakkuma! Juunjor käis eile siga passimas,istus oma kolm tundi ära ,enne lahkumist otsustas veel ümbrust kuulata /uurida.Koogutas pea aknast välja,et ka tahapoole pilk heita vaatab ,keegi istub 10-15 m seljataga teel.Oli siis koos püssiga kere poolestsaati läbi akna surunud,mispeale ilves ainult pead oli pööranud.Ei ole veel kaalunud ,aga kindlalt üle 20 kg kaaluv vana isa jurakas (y) .
Nädal v paar tagasi oli naabrimeestel selline juhus: ilves tuli seajahi käigus ajust välja istus sommist mingi kolmekümne meetri kaugusel maha ja poseeris sedasi paar minutit.Mehel oli aega naaberkütilegi märku anda/näidata ja oma rahakoti sisu üle lugeda :D ,pauk jäi tegemata jo siis oli kott õhuke.Küll mehed pärast vandusid :D


No lucky you!
Aga, et täpne olla, siis naabrimeestel tuli tõesti ilves ajust välja, aga laskmata jäi küll muudel põhjustel... mittepiisav kommunikatsioon. Maksma oleks see läinud talle sama palju kui Sinu Juunioril
koos koeraga
Ahto Kattai
Postitusi: 2418
Liitunud: R Mär 12, 2004 8:41 pm

Re: Ilves

Postitus Postitas Ahto Kattai »

Ilves kaalus 22,5 kg.
P.s.Kuna ise teiega jahil polnud räägin ikka teie meeste juttu ! Aga vahet pole,olgu ta siis sedapidi :)
SUURKOER
Postitusi: 139
Liitunud: R Juun 22, 2007 6:37 pm

Re: Ilves

Postitus Postitas SUURKOER »

Pagan küll kõik jahivad siin ilveseid ja lasevad meil Pärnumaale lube juurde ei anta, ning vahi ainult jälgi.Täna oli ilves ainuke käpaline kes suurematest ulukitest liikunud oli.
Vasta