Justnimelt- igal asjal on oma hind. Seetõttu mina pidasingi mõttekamaks osta enda "jahiautole" milleks on antud hetkel Hilux alla korralikud maastikurehvid. Maanteel 90-ga kulgedes küll veidi Ikarusbussi meenutab, kuid seeeest metsas väga hea läbivusega. Ja enamus sõite ongi seotud metsaga. Vajadusel aga võtan istmekatted maha ja võin ka naisega puhaste pükstega poodi külmkapit ostma minna

. Ei ole autole "lisasid" pidanud vajalikuks paigaldada. Sillalukud hakkavad poolassidele (niigi laide rehvide pärast lisakoormus) ja vintsi kasutamise vajadus väga harv. Praeguste ilmaoludega ei ole pidanud kodus nina nokkima- ikka olen metsa saanud. Ja kui asi väga nutune on, siis naabrimees lükkab teraga mulle vajaliku teelõigu lihtsalt lahti. Tollega õhtul mõni

, saun ja korralik notsupraad teha on endalegi meeldiv

.
Mudamülgastes aga ronib Niva tõesti uskumatult hästi. Lumega kahjuks jah jääb jõudu väheks ja kerge kaalu tõttu tõstab rattad lihtsalt õhku- kastikas aga pressib läbi. Lumega on veel kastikaga väga hea sõita siis, kui kastis on mõnisada kilo raskust. Siis ei hakka kerge tagumik niipalju "vänderdama" nagu Mossegi mainis. Kastika miinuseks vast kehv manööverdusvõime kuna on pika kerega ja kerge taguots. Samas oli ka 3-e ukselise vana Vitara läbivus väga hea mudas. Lumes aga jäi lahjaks ja kergeks nagu Nivagi.
Selge see, et praegune lumi Volvole ja ka Mersu Unimogile veel ei ole takistuseks ei põllul ega ka metsas. Üks tuttav pakkus mulle ka mõned aastad tagasi analoogset Volvot. Aga ei pidanud enda vajadustele - võimalustele vastavaks sellise auto omamist. Arvan, et venelaste Gaz 66 on nende masinatega läbivuselt vast ühe pulga peal. Ja väga olulist rolli mängib kliirens.
Muidugi on alati võimalik paremat riista muretseda kui olemasolev ei rahulda.