Antonio,konkreetsele küsimusele vastan konkreetselt-ennem,kui koerad pole sõna sekka öelnud,ei julge mingit pauku möödalasuks tunnistada.See on minu printsiip,mõelge sellest mida tahate.Sul õigus-koerad lendasid ülemise löhna peale,sest verd mina ei leidnud(ja polnudki).Aga mõnedele jahimeestele ei pruugi vere puudumine veel möödalasku tähendama,sestap lasingi TKO peale.Asjaolu,et koerad tulid tagasi,näitab,et said ülesandega hästi hakkama-kinnitasid minu oletust,et lasin mööda.Jahti ma kah formaalselt ei pidanud,sest seisin põllul auto juures,püsski juba kotis.Nii et oli lasu tulemuse kontroll.Aga teiseltpoolt võib ju iga asja kallale minna ja karistada,kui ei suuda tõestada,et sa kaamel pole.

Huvitav,kuidas see konkreetne keiss oleks lõppenud,kui "verejäljekoer" oleks möödalasu jäljele pandud-kas otsingud kestaks nädal/kaks?See oli lihtsalt näide minu suhtumisest loomadesse,ei löö käega,et mööda,ikka veendun.Aga teised võivad ju teha mida tahavad-puudulikud Eesti seadused võimaldavad hiilida mistahes sättest mööda.Kui mõistust ja kavalust jätkub,muidugi.
Rohkemat ei ütle,algab jälle ilatsemine ja kuu faasi hetkeseisu rehkendus BM poolt

.
Tonyle-oled aru saanud valesti .Katset mittesooritanu võib tõesti "formaalselt" osaleda jahis(kui selts lubab).Väikeuluki loa alusel.Formaalselt selles mõttes,et kui tuleb kontroll,võib pääseda karistusest.Midagi muud.Ehk näitab seaduse/eeskirja "auklikust".Ajujahti põdrale võib ju kah alustada 15 Septembril,kus ühed passivad metsateel,teised hiilivad metsas.Paraku liiga lärmakalt,kogenematusest,onju?

Nagu ka korra kirjutasin,võib lasta loata karu 100m pealt ja vormistada see "enesekaitseks" nii,et koheselt teha teine pauk rinda,alt üles lamades asendist ja 3m kauguselt karust.Pärast öelda,et see oli esimene pauk enesekaitseks ja 100m pealt oli "armupauk",kuna ei julgenud ligemale tulla.Ja jälle pääseb karistusest,sest seadused puudulikud.Pole mõtet jätkata,vaid mõnele teadmiseks-41 jahiaasta staazi juures pole KORDAGI millegi eest karistatud.Kuigi perioodiliselt üritati.