Nalja kui palju, mõni võibolla tõesti läheb pimedas pukist ära nii, et oksad silmades, teine jälle kasutab selleks küünalt või petrooleomlampi või taskulampi.
Pimedas lambi valgel ei peagi looma laskma, aga kui lased looma nii pimedas ära, et näed teda vaid läbi optika või binokli, siis surnud eluka ülesse otsmiseks endal korduvalt lampi vaja läinud. Ka olen näinud, et lampi kasutatakse urujahis, kui urg lahti kaevatud ja vaja sisse vaadata, kes vastu vaatab. Mõni võibolla viskab urgu selleks põleva tõrvapapitüki?

Näiteks seasöötal toitu viimas talvel käin reeglina peale tööd, mitte töö ajal valges. Ja pole mul jeepi millega kohe platsi kärutada, et vili maha kallata (ikka jalgsi mõnisada m). Ka seal lampi vaja. Vanal kännul äkki tänavavalgustus kohe seasöödani rajatud ja söödal ka särab tuluke?

Mul seda luksust pole.

Ja ausalt öeldes, mul sügvalt savi, kas mind nimetatakse selle pärast, et mul kogu aeg taskulamp taskus jahimeheks või kütiks. Olen täpselt see kes olen ja ei pea ennast teistest paremaks.

Ah jaa lampidest, enamasti on mul need olnud igasugu suvalised ettejuhtuvad asjad, aga korraliku akutrelli ostmisega soetasin puht praktilistel kaalutlustel akutrelli akudega töötava lambi ja hiljuti sai soetatud üks hiinlane, mis ühe lediga ja ühe AA patareiga, mis annab välja nõks üle 100lm. Selline paras, mis mahub taskusse. Ma ei tea kuidas teistel, aga jaht pole ainus koht, kus lampi vaja läheb.