Kutsika hind

Jaht koertega ja kuidas oma lemmik tööle saada .
Vasta
Kasutaja avatar
sooviku
Postitusi: 2291
Liitunud: R Nov 19, 2004 7:22 pm

Re: Kutsika hind

Postitus Postitas sooviku »

Mina näen.Mida pikem jutt,seda segasem ja lõpuks hakkavad need pikajututädid :wink: iseendale vastu rääkima.Olen jälginud neid naisaretajate oopusi ja mitu korda kirjutama hakanud,kuid siis käega löönud.Pole ju mõtet naistega vaielda :) .Las arvavad siis,et neil on õigus ja,et jahimehed on lollid.Mina,muideks ei tea küll kedagi,kes omale koera ostes poleks enne tõu või kutsika põlvnemise tausta uurinud.Samuti isast otsides.Ei paaritata mitte suvalise koeraga vaid uuritakse,kas ja kui tihti jahil käib,mida seal teeb.Jahimehe jaoks ei ole oluline see palju koeral rosette ja diplomeid on,vaid see,et tal sellest loomast ka jahil tolku oleks.Muuseas,ükski koera(ka muu kauba)müüja ei ütle,et ära seda kutsikat võta,sellest asja ei saa.Ei ütle seda ka teie,tädid :wink: .Selleks peabki tausta uurima.
Prouad,proovige mitte pahandada aga minu arvamust aretajatest mõjutas väga teie jutt,et kroonilised näituselkäijad valivad ise millise kohtuniku juurde minna.
Naine võib olla,koer peab olema!
Jägervision
Postitusi: 157
Liitunud: P Mär 21, 2010 7:56 pm

Re: Kutsika hind

Postitus Postitas Jägervision »

No ei saa ika küll öelda nii, et keegi ei ütle, et ärge seda kutsikat võtke või et kõik jahimehed uurivad. Kui uuriks siis ei oleks ju selliseid juhtumeid kus ostetakse ilusate vanemate ilus kutsikas aga tööd võid ise teha. Võib juhtuda igasuguseid asju ja kõik koerad kindlasti võrdselt ei tööta aga pesakonda peab oskama valida ikka. Ilus koer võib ka väga hea töös olla aga võib ka mitte. Samas tasub ikka kasvatajat ka usaldada. ma ei tea kuidas muud "tädid" aga ma ütlesin küll väga konkreetselt milleks kutsikal paremad eeldused ja mille poolest ma arvan, et üks õde teisest ilmselt kehvem saab olema. Just jahimeestele eriti. Kuigi nüüd paistab, et kõik kutsikad hakkavad jahil käima :lol: Eks siis ole mõne aasta pärast näha kuidas algaja ennustused paika peavad..
tädimaali
Postitusi: 104
Liitunud: N Mär 31, 2005 3:28 pm

Re: Kutsika hind

Postitus Postitas tädimaali »

Jääks asjalikuks. Pole mõtet teha järeldusi selle järgi, kas isik eelistab seelikut või püksa, ja mis tal täpselt seal all on. Ise ei leia, et kõik onud on sarnased nagu aiapostid.
kakuke
Postitusi: 5754
Liitunud: E Sept 01, 2003 3:32 pm

Re: Kutsika hind

Postitus Postitas kakuke »

Kui algse teema juurde tagasi tulla, siis tõin omale just 2,5kuuse karmikarvalise taksi kutsika Leedust 250 euri eest. Kui hakkasin müüjalt üle küsima koha peal, et kas hind ikka jätkuvalt 250 euri nagu kirjutas, siis küsis, et kas seda on palju, et palju ise oleks nõus maksma. Selle raha sisse läks veel koerale export pedigree (50euri) või kuidas seda jura nimetada, mis vajalik koera maale regamiseks. Süstid asjad tehtud, kiip olemas. Samas sai eelnevalt ka Lätist uuritud hinda ja sealsed tahtid kutsikast 650 euri. Igal juhul tänud Vollifedjale, kes mulle kontaktid Eestist väljas pool välja ajas. :) Nii, et on võimalik küll saada norm hinnaga kutsikat, kui otsida.
Kahtluse korral jäta sõrm sirgeks !!!
Kasutaja avatar
Lauzy
Postitusi: 72
Liitunud: N Dets 04, 2008 5:58 pm

Re: Kutsika hind

Postitus Postitas Lauzy »

Tekkis mõte, et võtaks kevadest endale juurde veel ühe hagija, seekord siis eestika. Mõeldud tehtud, hakkasin siis uurima,et kust võiks võtta korraliku koera,pilk jäi peale Sakste kennelile, keda majandab nagu mina olen aru saanud kasutaja Maris (vabandust kui eksin) Olin ka endamisi mõelnud, et noh kui ikka 4000.- välja käin peaks ju koera kätte saama, aga siin postitustega tutvudes jäi kohe suu lahti :shock:
No mida asja hagijast tahetakse topelt rohkem, väga tore et seal koera vanemate nimetaga on neid tiitleid terve rodu, kuid tahtes osta koera jahil käimiseks milleks pean ma need tiitlid kinni maksma :VS
Samas kui aretatakse koera kes on mõeldud jahilkäima, peaks aretaja ka soosima seda,et tema koera järeltulijad oleks jahikoerad mitte diivani kaunistused, kui seitsmest kutsikast üks müüakse jahikoeraks ning aretaja on sellega rahul siis tundub küll et mõeldakse millegile muule kui koerte heaolule :M
Metsast oled sa võetud ja metsa pead sa saama...
kakuke
Postitusi: 5754
Liitunud: E Sept 01, 2003 3:32 pm

Re: Kutsika hind

Postitus Postitas kakuke »

Kindlasti oled näinud seda reklaami, kus ka öeldakse, et küsida võib kõike. ;)
Las küsijad siis küsivad edasi, kui tahavad. Ei pea ju nõustuma küsituga ja otsi aga julgelt edasi, küll näkkab ka taskukohasem. Näiteks siit teemast selgus, et küsitakse taksikutsikast 7000 eeku, siis tuttav, kes ka otsib omale taksikutsikat saab selle hoopis Lätist 200 euriga (paberitega ikka). Otsi aga julgelt edasi ja ära heida meelt.
Kahtluse korral jäta sõrm sirgeks !!!
hainasuu
Postitusi: 5
Liitunud: T Okt 05, 2010 7:28 pm

Re: Kutsika hind

Postitus Postitas hainasuu »

Lauzy kirjutas:Tekkis mõte, et võtaks kevadest endale juurde veel ühe hagija, seekord siis eestika. Mõeldud tehtud, hakkasin siis uurima,et kust võiks võtta korraliku koera,pilk jäi peale Sakste kennelile, keda majandab nagu mina olen aru saanud kasutaja Maris (vabandust kui eksin) Olin ka endamisi mõelnud, et noh kui ikka 4000.- välja käin peaks ju koera kätte saama, aga siin postitustega tutvudes jäi kohe suu lahti :shock:
No mida asja hagijast tahetakse topelt rohkem, väga tore et seal koera vanemate nimetaga on neid tiitleid terve rodu, kuid tahtes osta koera jahil käimiseks milleks pean ma need tiitlid kinni maksma :VS
Samas kui aretatakse koera kes on mõeldud jahilkäima, peaks aretaja ka soosima seda,et tema koera järeltulijad oleks jahikoerad mitte diivani kaunistused, kui seitsmest kutsikast üks müüakse jahikoeraks ning aretaja on sellega rahul siis tundub küll et mõeldakse millegile muule kui koerte heaolule :M


kui tahad hagija kutsikat siis on pakkuda eesti hagija kutsikad isase hind alates 4500 ja emasel 4000,
tädimaali
Postitusi: 104
Liitunud: N Mär 31, 2005 3:28 pm

Re: Kutsika hind

Postitus Postitas tädimaali »

Just, keegi ei kohusta ju ostma. Küllap igaüks lõpuks leiab omale sobiva variandi.

Tööga seotud ametlikud tulemused ongi nö see maksimaalne garantii, mida kasvataja saab oma tööle anda - eriti müües kutsikaid ka meie konnatiigist välja. Ühelgi töökoera ostjal pole endal võimalik saada ülevaadet mitme põlve koerte vanemate, vanavanemate, õdede-vendade tööst (nagu ikka, ei loe geneetiliselt ainult isa ning ema nähtav pärand). Parim, mida lisaks parimal juhul mõne eellase (ema-isa nt) töös nägemisele endale võimaldada annab, ongi jahikatsete mõningane usaldamine (mida rohkem üht koera testitud, seda parema ülevaate saab). Statistiliselt on üle maailma töökoerte aretuses nähtud, et mida rohkem koeri tõu sees katsetatakse, seda paremaks läheb kvaliteet, ning sugupuudest ning aretustest, kus kõrgete tulemustega koeri on eellastes suurem protsent, tuleb ka suurema tõenäosusega rohkem ning paremaid töökoeri. Nii lihtne see ongi. Tiitlitel ja katsetel on mingi oma mõte olemas, ja kõik see samas on inimeste töö ja raha. Igaüks võib oma koera ise kiita (ja enamasti nii ongi), teine asi, kui seda ütlevad ka võõrad inimesed. Jälle korrates, aga Põhjamaade kindlustusväärtuste hindamise järgi on ühe korraliku töö(aretus)koera hind mitmed sajad tuhanded, ja kui muud sellest võtta ei oska, siis mõelda, et kümned tuhanded inimesed ei kuluta neid summasid ainult selleks, et sina saaksid odavalt hea koera ja nemad saaks raha tuulde loopimise lõbu - kusagilt peab ka noile inimestele see natukenegi ära tasuma, ja loogiliselt enamasti üks osa - lisaks sellele, et nad endile saavad häid töökoeri kindlustada, ongi ka kutsikate müügist saadud tasu, võimaldades noil inimestel seda head tööd jätkata, et ka tulevikus sina ja mina saaks häid koeri. Muudele kuludele lisandub pesakonna tegemisel väga paljudes tõugudes korraliku isasese paaritustasu u tuhat eurot. See on kasvataja valik, kas soovib kõik ise oma taskust puhtalt kinni plekkida, või midagi minimaalselt ka tagasi saada (müües nt 4 kutsikat 4000 kr tk võib igaüks arvutada, et miljonäriks ei saa ega isegi 50% tagasi). Ja ostjate valik, kuivõrd nad on valmis maksma teiste inimeste aastakümnetepikkuse töö ning töökoera puhul sisuliselt ainsate võimalike garantiilaadsete asjade eest. Miks peaks keegi, kes üritab teistele tõesti pakkuda võimalikult kõrget kvaliteeti, maksma kõige selle valdavalt ise kinni (eeldame, et ta ei ole päris sassis peast) :shock: ?
Emotsionaalselt oleksin ise valmis kõik oma koera kutsikad andma tasuta, kui see on parim kodu - kuna tõesti eelkõige on eesmärgiks koht, kus kasvatajate töö lihtsalt nurgas ei kopita, aga reaalselt sadade tuhandete tuulde loopimine on ikka üsna küsitav tegevus, eriti kui on ka inimesi, kes valmis seda tööd vääriliselt hindama. Siiski tasub enne teiste inimeste töö peale sülitamist kontakteeruda ja suhelda võimalike kompromisside osas, soovitan soojalt.
tädimaali
Postitusi: 104
Liitunud: N Mär 31, 2005 3:28 pm

Re: Kutsika hind

Postitus Postitas tädimaali »

Veel üks mõte seoses hinnaga - et kuidas üks saab/tahab oluliselt odavamalt kutsikaid müüa ja teine mitte - saab, kuna paljud kasvatajad sisuliselt sõidavad teiste inimeste töö seljas (kasutades teiste suure töö vilju aretuses, ise tehes minimaalselt, et tõule tagasi anda), mingis mõttes võib öelda, et varastavad teiste tagant (muidugi, see ongi normaalne äri). Nagunii me sõidame algsete aretajate töö peal, aga ma leian, et hoidmaks geneetilist kvaliteeti, tuleb jätkuvalt teha tööd, ja see maksab, ja mitte vähe. Osad kasvatajad lihtsalt selles töös ei osale ja vaid naudivad teiste töö vilju, saades kutsikamüügist kasu ka poole odavamalt müües.
andrus
Postitusi: 2800
Liitunud: R Veebr 27, 2004 8:45 pm

Re: Kutsika hind

Postitus Postitas andrus »

Ma jällegi arvan,et see koera kasvatamine on kah hobi nagu jahindus ja muudki teemad.Ei tea mina eriti hobisid mis ennast tagasi teeniksid.Pigem tuleb sinna ikka matta üüratuid summasid.
JA see 1000 euri paaritusraha... :M Ise te ju olete selle asja omale kalliks ajanud.Või mis?
8000.eeku hagija eest on ikka tegelikult palju.
Ma ei suuda siiani uskuda miks maksti kunagi minu spanjeli eest 10000.-Uhked vägevad sugupuud ja mis kõik.Aga kui koer on lontrus siis koer on lontrus ei aita see kallis hind ja vägevad sugulased.Ära ei anna ja maha ei löö.Lepin paratamatusega ja tunnen rõõmu ka selle lontruse üle.
Aga tulevikus tean kindlasti,et ei kavatse pöörata mingit tähelepanu diplomitele ja muule jurale.
Tahan näha vanemaid ja neid tööd tegemas.Ja mõttetult ülesse krutitud hinda ei kavatse kunagi maksta.
Eestis on veel küllalt mehi kes kasvatavad koeri ja oskavad nende eest mõistlikku hinda küsida ning pole nende tobedustega kaasa läinud.
jahismurf
Kasutaja avatar
Metslane
Postitusi: 576
Liitunud: P Sept 25, 2005 1:42 pm

Re: Kutsika hind

Postitus Postitas Metslane »

Viimases Jahimehes kirjutas Baieri ja Hannoveri verejäljekoertest. Mis nende hinnad on??
Aim small, miss small!
Kasutaja avatar
honkomees
Postitusi: 2969
Liitunud: P Mär 14, 2004 4:13 pm

Re: Kutsika hind

Postitus Postitas honkomees »

tädimaali kirjutas:Veel üks mõte seoses hinnaga - et kuidas üks saab/tahab oluliselt odavamalt kutsikaid müüa ja teine mitte - saab, kuna paljud kasvatajad sisuliselt sõidavad teiste inimeste töö seljas (kasutades teiste suure töö vilju aretuses, ise tehes minimaalselt, et tõule tagasi anda), mingis mõttes võib öelda, et varastavad teiste tagant (muidugi, see ongi normaalne äri). Nagunii me sõidame algsete aretajate töö peal, aga ma leian, et hoidmaks geneetilist kvaliteeti, tuleb jätkuvalt teha tööd, ja see maksab, ja mitte vähe. Osad kasvatajad lihtsalt selles töös ei osale ja vaid naudivad teiste töö vilju, saades kutsikamüügist kasu ka poole odavamalt müües.

vabandust et segan end asjadesse, millest essugi ei tea, aga see jutt jääb minu ajupotentsiaalile täiesti kättesaamatuks, seda vaatamata omaarust korralikele vaimsetele võimetele mida paar korda (paarikümneaastase vahega) ülikooli eksamisõelast kergelt läbi jalutades sai proovile pandud. Koera paaritamine teise tõukoeraga eip ole geneetika ja sellest mingit üliteaduslikku kamarajura "aretusest" ajada pole ikka mõtet ...
Kogu sellel teaduslikul jutul oleks mõte siis kui tulemused oleksid ka teaduslikud, st antud aretuse tulemusel on kutsikal sellised ja sellised omadused. Tegelikkust me teame kõik, so suur katse-eksituse meetod, kus mingit garantiid pole. MOTT.
Jaht on kunst, mis nõuab ohvreid!
andrus
Postitusi: 2800
Liitunud: R Veebr 27, 2004 8:45 pm

Re: Kutsika hind

Postitus Postitas andrus »

Metslane kirjutas:Viimases Jahimehes kirjutas Baieri ja Hannoveri verejäljekoertest. Mis nende hinnad on??

Siin kuskil postituses Vollifedja pakkus leedukatelt Baierlast 400euri u.6300.-Sõit asjad juurde tuleb sama mis siit osta hagijas.Eestis mu mäletamist mööda küsiti baierlasest 800euri.
Nii,et mõelge ise edasi.............
jahismurf
kakuke
Postitusi: 5754
Liitunud: E Sept 01, 2003 3:32 pm

Re: Kutsika hind

Postitus Postitas kakuke »

No mis siin ikka edasi mõelda, eestlaste aretustöö lihtsalt maksab 2x rohkem. :D
Kahtluse korral jäta sõrm sirgeks !!!
andrus
Postitusi: 2800
Liitunud: R Veebr 27, 2004 8:45 pm

Re: Kutsika hind

Postitus Postitas andrus »

Ma nii puht huvipärast tahaks teada.Mis te mehed/naised maksite oma sõprade eest aastal 2009-2010?
Oleks lihtsalt huvitav teada,tõug, hind ja riik kust ostetud.Ei ole tarvis hakata kasvatajaid ja kenneleid välja tooma,lihtsalt puht huvi pärast tahaks teada kuhu augu poole siis need hinnad ikkagi tegelikult lähevad.
Omal jahikaaslane tõi(2009) Lääne-Siberi laika Pärnu kandist 5000.-Ja väga hakkaja koer on.
jahismurf
Vasta