Kutsika hind

Jaht koertega ja kuidas oma lemmik tööle saada .
Vasta
Kasutaja avatar
Lauzy

Re: Kutsika hind

Postitus Postitas Lauzy »

hainasuu kirjutas:
Lauzy kirjutas:Tekkis mõte, et võtaks kevadest endale juurde veel ühe hagija, seekord siis eestika. Mõeldud tehtud, hakkasin siis uurima,et kust võiks võtta korraliku koera,pilk jäi peale Sakste kennelile, keda majandab nagu mina olen aru saanud kasutaja Maris (vabandust kui eksin) Olin ka endamisi mõelnud, et noh kui ikka 4000.- välja käin peaks ju koera kätte saama, aga siin postitustega tutvudes jäi kohe suu lahti :shock:
No mida asja hagijast tahetakse topelt rohkem, väga tore et seal koera vanemate nimetaga on neid tiitleid terve rodu, kuid tahtes osta koera jahil käimiseks milleks pean ma need tiitlid kinni maksma :VS
Samas kui aretatakse koera kes on mõeldud jahilkäima, peaks aretaja ka soosima seda,et tema koera järeltulijad oleks jahikoerad mitte diivani kaunistused, kui seitsmest kutsikast üks müüakse jahikoeraks ning aretaja on sellega rahul siis tundub küll et mõeldakse millegile muule kui koerte heaolule :M

kui tahad hagija kutsikat siis on pakkuda eesti hagija kutsikad isase hind alates 4500 ja emasel 4000,

Tere millal sünnivad
Metsast oled sa võetud ja metsa pead sa saama...
Kasutaja avatar
Lauzy

Postitus Postitas Lauzy »

andrus kirjutas:Ma jällegi arvan,et see koera kasvatamine on kah hobi nagu jahindus ja muudki teemad.Ei tea mina eriti hobisid mis ennast tagasi teeniksid.Pigem tuleb sinna ikka matta üüratuid summasid.

Andrusega täiesti nõus, aretus on kindlasti väga tähtis tegevus kuid räägime siis asjadest õigete nimedega, kui tegemist hobiga ollaksegi nõus sellesse raha matma täpselt nagu jahinduses :wink:
Kui mina müün kokkuostjale uluki ning hakkan talle rääkima et vaata sellest loomast tahaks kõrgemat hinda kuna seda sai mitu päeva jahitud ja üldse see lumi on ka ikka sügav ja vilja söövad saadanad kolme eest, ning autole panin uued kummid ka siis mis te arvate kas ma seda hinda ka saan :roll:
Kui õhtu kätte jõuab ning ma kodus olen võin ikkagi tõdada et rahakotis vähem raha kui hommikul, kuid see on mu hobi ma olengi nõus sinna raha panema 8) vastasel juhul oleks see midagi muud kuid mitte hobi...
Metsast oled sa võetud ja metsa pead sa saama...
pano

Postitus Postitas pano »

mina ostsin 2010 kevade enda vene-eurooplase 5000kr. siiamaani rahul kuna ka ise algaja ja ka koer algaja ,aga koer ajab kährikust põdrani kõike mis liigub. koera eest võetud 3 siga ja korra isegi ilvese käest peksa saanud ,aga indu see peksa saamine ei vähendanud.
Koertega on jaht!!!
jaan juhus

Postitus Postitas jaan juhus »

Eestis laika hinnaks 5-7 tuhat eeku.Kes kuidas kaubale saab ja kellel kui vägevate tööomadustega vanemad ette näidata on.Olen näinud ja koos jahis käinud ka Valgevenest toodud 6000 euriste laikadega.Kui koos ajavad minu 5 tuhhi eegune ja 6 tuhhi eurone valgevenelane ei teegi koertel eriti vahet kumb on kumb.Ainult kui hinnasilte pärast võrdled siis hinnavahe päris suur.
Endal mul 5000 eegu eest Pärnumaalt toodud läänekas.Koeraga väga rahul,sel hooajal lasti 16 põtra ta eest
vollifedja

Postitus Postitas vollifedja »

Seedisin teemat, et kuidas valutult(et mind jälle ei pandaks "lukku") omalt poolt kommenteerida....vaadake-kutsikal ja kutsikal on vahe.Näitusetiitlid (peale ESTV CH) on tõesti oma hobi,aga samas tõestavad, et tõesti su koer vastab sellele või teisele tõule välimikultTänu oma vastavusele tõu standartile on sellel koeral rohkem eeldusi edukalt oma tööga toime tulla ja pikki aastaid oma peremeest rõõmustada eduka tööga.Kui ikka koer ei vasta suuruselt standartile(näit. kasvõi taks-urgu jääb kinni-otsi-maksa-õpeta uus koer välja-mis teeb 2x siis koera hind)muidugi paberid olid tal ju olemas! pean silmas just nn jahikoerte passitamisnäitusel nähtut-no seal oli näit. laikasid suurses- põlvest- mehele vaat et võõni. Värvivariantidest ma ei hakka rääkima...Ja kõigil loomulikult tõutunnistused.See ongi see jahimeeste oma aretus, mida müüakse odavalt. Ja odaval" kaubal"on üks viga-pole kvaliteeti.Jutt, Valgevene ja sinu laika tööst on õige-kes mida tööks peab, kuidas ja milleks Valgevene koer on meil õpetatud.Eeldused on kõigil koertel, aga edasi?ikka selle mehe teha, kelle käes rihmaots..Lätis-leedus ongi kutsikate hinnad odavamad olnud kogu aeg(oleneb tõust, maj olukorrast)välimiku pisi-praagiga saab ikka hinda alla, kui oskad kaubelda., nagu Soomes on kallimad, ka keskpäraste omaduste-välimikuga koer maksab rohkem, kui meie" eliit"
Eesti hagijaga ongi meil nutune olukord ja seniks, kui on entusiaste, kes üritavad seda kaunist tõugu elus hoida, tulebki kas või peale maksta.Hiljuti näitas ja tutvustas "ohhota ja ribalkas" just venemaa jahikoerte tõuge-meie EEsti hagijas olevat seal väga populaarne(võrreldes vene hagijaga)-kuna ajab , aga ei murra loomi....samuti kaunis hääl ajus.Osa saatest tehti ühel prestiissemal näitusel "Euraasia",kus osales 3 eesti hagijat, mitte ühtegi vene hagijat samuti mitte ühtegi laikadest..mind pani mõtlema ja uhkust tundama meie hagija üle.Seniks, kui meil ei lubata siga-põtra hagijaga ajada, jääb endal kahjuks murtsemata,ja just hinnaline" eestlane"
ulle meeldib välimikult ilus koer, aga töö-see on mu oma teha.Siin pole sõimata -kiruda kedagi tegemata jätmise pärast, peale iseenda, ükski geen ei aita.
aivar00

Postitus Postitas aivar00 »

tsiteerin:
See ongi see jahimeeste oma aretus, mida müüakse odavalt. Ja odaval" kaubal"on üks viga-pole kvaliteeti.Jutt, Valgevene ja sinu laika tööst on õige-kes mida tööks peab, kuidas ja milleks Valgevene koer on meil õpetatud.Eeldused on kõigil koertel, aga edasi?ikka selle mehe teha, kelle käes rihmaots.

No vot jälle koht vaidlemiseks :M
Vollifedja minu arvates sa räägid iseendale vastu- odaval kaubal pole kvaliteeti ja koheselt- ikka mehe teha kelle käes rihmaots :M - sellest järeldan, et mitte koer ei ole loll, kui tööd teha ei mõista vaid ikka peremees, kes ei mõista koera õpetada. Milleks siis neid kõiksugu tiitleid :M
Mina saan asjast sedasi aru- valin endale vastavalt vajadusele ka koera. Kui olen urujahi fänn, siis loomulikult otsin standardmõõdus taksi. Kui aga tahan taksiga teha ainult aju ja verejälge, siis vast on suurema kasvulisel taksil kergem maastikul liikuda :M
Enda emase saksa jahiterjeri välimik hinnati tõu parimaks ja väideti, et ei ole ammu nii kena välimikuga koera näinud. Mõõdud kõik ilusti standardis ning keha kuju ideaalne. Asjaolu, et ma maksin koera eest 3500.- EEK tähendab, siis et minu koeral ei ole kvaliteeti :M
Sõbra isane saksa jahiterjer maksis 5000.- EEK ja hinnati nadiks-defektideks veidi rangis esijalad ja suur kasv. Hinna järgi aga on temal rohkem "kvaliteeti" :M
Metsas aga töötavad ühtemoodi-vähemalt ise olen peaaegu rahul (süüdi olen ise, et paremini ei tööta :oops: ).
Kõige tähtsam on minu jaoks, et olen ise rahul. Kuigi koera välimik on (y) ei hakka mina temaga mööda näitusi jooksma ja tiitleid taga ajama. Selle asemel lähen parem temaga metsa jahile :lol: või õpetan koera. Kutsikate soovi korral otsin ka samasuguse igati standardis isase, kes töö ära teeb 1 kutsika eest. Tollele 1000 EUR maksta küll ei kavatse. Kaldun arvama, et sellise isase (õigemini isase peremehe) kellel ainult €-d silme ees ei tiirle suudan leida isegi Eestist :lol:
Et sommidel hinnad kõrgemad ja lätlastel-leedulastel madalamad- see täiesti loogiline. Turg paneb asjad paika-meil aga kiputakse vägisi hindasid sommide tasemele ajada kuigi elatustase on kardinaalselt erinev. Millegipärast sellest aga ei saada aru- nagu ka viimasel aja Statoili tõmblemine kütuse hinna tõstmisega.
ikka lõbusalt
hainasuu

Postitus Postitas hainasuu »

Lauzy kirjutas:
hainasuu kirjutas:
Lauzy kirjutas:Tekkis mõte, et võtaks kevadest endale juurde veel ühe hagija, seekord siis eestika. Mõeldud tehtud, hakkasin siis uurima,et kust võiks võtta korraliku koera,pilk jäi peale Sakste kennelile, keda majandab nagu mina olen aru saanud kasutaja Maris (vabandust kui eksin) Olin ka endamisi mõelnud, et noh kui ikka 4000.- välja käin peaks ju koera kätte saama, aga siin postitustega tutvudes jäi kohe suu lahti :shock:
No mida asja hagijast tahetakse topelt rohkem, väga tore et seal koera vanemate nimetaga on neid tiitleid terve rodu, kuid tahtes osta koera jahil käimiseks milleks pean ma need tiitlid kinni maksma :VS
Samas kui aretatakse koera kes on mõeldud jahilkäima, peaks aretaja ka soosima seda,et tema koera järeltulijad oleks jahikoerad mitte diivani kaunistused, kui seitsmest kutsikast üks müüakse jahikoeraks ning aretaja on sellega rahul siis tundub küll et mõeldakse millegile muule kui koerte heaolule :M

kui tahad hagija kutsikat siis on pakkuda eesti hagija kutsikad isase hind alates 4500 ja emasel 4000,

Tere millal sünnivad

kutsikad on sündinud 07.07.2010a ja varsti tuleb üles video kuidas ema jahti peab
vollifedja

Postitus Postitas vollifedja »

Olen ammu aru saanud ja üritan mitte eriti vaidlma enam kippuda, aga vahest löövad lained kokku.Ja ma ei räägi endale vastu, sa lihtsalt ei saa aru, millest jutt. Niisiis-tõu aretajad, standarti säilitajad ja jahimehed kah koertele kutsikate tegijad on ikka kaks iseasja. Ilmselt ei suudagi selgeks teha, mis vahe on lihtsalt vorbitud kutsikaatel ja mis eelis hoolikalt valitud, aastaid üle maailma otsitud (et miks seda tehakse, kui naabril sama tõug) paarituse vahel.Tulem ju mõlemil kutsikad.Kui te ei viitsi endale elementaarseid asju koeranduses selgeks teha, siis pole viisakas solvata neid inimesi, kes on kogu oma energia, raha , nõus andma sellel eest , et säiliks tõug, nagu ta on standartis ette nähtud. Ka näitusel ja näitusel on vahe. Kõige hinnatumad tulemused saab antud tõu erinäituselt. Mitte passitamisnäituselt, mis pole näitus vaid ülevaatus-passi andmiseks. Oluline on ka kohtunik, kes hindab -kas on antud tõu aretaja-kasvataja ja kas on tõu kodumaalt. Kui on , siis tuleb minna veel näitusele, kus oleks järgmine selle tõu aretaja-kasvataja hindamas. On ju tead, kellele blond, kellel brünett. Igal kohtunikul on oma "kiiks", eelistused, kes mida rohkem(vähem ) hindab. Ja selleks, et saada enam-vähem usutavat pilti oma koera tõule vastavusest, tulebki käia mitmel-mitmel erinäitusel ja eri riikides(ka igal maal on oma nägemus antud tõust,kuigi standart üks, asi tõlgendamises jälle)),eri kohtunike all. Mina ei usu ei 1 ei 10 juttu, et mul on hea ja tipp-topp koer. Lähen veel 11 juurde, et saada kinnitust.Käies ühel näitusel ja kiidelda, et oli OK-see pole näitaja, absoluutselt. Seda piisab, ainult, kui on suur kihk kohe kutsikaid treima (tootma ) hakata.(enamus tõugudel vaja nn näitusehinnet), või jahipassiks.
Saan aru küll, et näituste jutt on jahimeestele mõtetul ja mõistmatu teema, aga kui korduvalt ikka nämmutada, peaks millestki aru hakkama saama.. Miks mujal maades peavad jahimehed oluliseks, et koeral on ka antud maa näitusetshempioni tiitel+jahi-töötshempioni tiitel või kaks?Miks igal pool mujal treenitakse, õpetatakse jahikoeri-meil on arvamus, võtan kutsika metsa kaasa, lasen lastud looma hakkima ja ongi õpetatud töökoer?Ei ole, hukas koer on.
jyri

Postitus Postitas jyri »

vollifedja kirjutas:Niisiis-tõu aretajad, standarti säilitajad ja jahimehed kah koertele kutsikate tegijad on ikka kaks iseasja. .

Eestis on olnud ainult 1-Üks-tõuaretaja.Hr.Pihlamäe aretas eesti hagija.Kõik.Ülejäänud on koerte kasvatajad,sõltumata sellest,kas käivad jahil või näitustel.Ehk kas kasvatavad koera/koeri jahikoerteks või diivanterjeriks.
Ahto Kattai

Postitus Postitas Ahto Kattai »

Vollifedja,kui kümnest kohtunikust igal on oma nägemus/kiiks,siis see ju näitabki kui mõtetu /subjektiivne see näitustel käimine on.Jah,ma võin olla pimedusega löödud,aga iga jahimees kes endale koera muretseb,ei muretse karvavõrdki selle pärast ,kui koeral mõni valge karv sabas ,mõni täpp jalal v kurgulagi mitte standardile vastav.Loeb vaid see mida ta metsas teeb ja jahikoer on just nimelt jahipidamiseks ette nähtud.Minu nägemustpidi peaks koeri turustada tahtev kodanik oma koeraga käima mitte ainult mööda näitusi,vaid peaks oma jahikoera näitama erinevates jahiseltskondades reaalses jahi olukorras.Kui selline koer ennast jahil tõestab ,vaat siis ollakse nõus maksma selle koera järelkasvu eest "kuldmune".Siinkohal võiksidki jahikoerakasvatajad panustada rohkem koostööks jahimeestega,kasu oleks kahepoolne,et mitte öeld kolmepoolne(ka koer saab teha seda milleks ta loodud on)!
Mis tore oleks lugeda kasvõi siitsamast foorumist Vollifedja sõnumit:" ...tulen teile külalisjahti ,vot .........niisuguse jahikoeraga." Mingine järk kuskil tehistingimustes ei annaks kindlasti seda vurfi mis tegelik jaht.

Ei maksa nüüd kellegil liialt erutuda ,see ainult minu arvamus!
kakuke

Postitus Postitas kakuke »

Tegelikult vist võibki jääda kaklema selle maitse üle, et mis ühe või teise juures on kellegi jaoks parim.
Kahtluse korral jäta sõrm sirgeks !!!
aivar00

Postitus Postitas aivar00 »

kogu selle pika jutu kokkuvõtteks:

tsiteerin:
Eestis on olnud ainult 1-Üks-tõuaretaja.Hr.Pihlamäe aretas eesti hagija.Kõik.Ülejäänud on koerte kasvatajad,sõltumata sellest,kas käivad jahil või näitustel.Ehk kas kasvatavad koera/koeri jahikoerteks või diivanterjeriks.

Jyri- (y) (y) (y)

Kui vollifedjat huvitab- käisin tõu erinäitusel :lol: ja kutsikate treimise kihku ei ole üldsegi tekkinud :lol: :lol: :lol: sest koer on võetud muul otstarbel :lol: Noid terjerite kohtunikke Eestis minu andmetel ainult 3 ongi :lol:
Lihtsalt olen tuttavatega arutanud lõputult teemal- kas emane koer peaks 1 kord elus poegima või mitte ja siiani ei ole ühest vastust enda jaoks saanud. Kuna see aga koerale kahju ei tee, siis kaldun arvama, et võtan selle 1 korra ka ette :lol: . Koer saab kah sügisel just 3 aastaseks. Seega paras aeg mõelda või kuidas :M Kas aga sellel, järgmisel või ülejärgmisel aastal jõuan veel otsustada.
Kellelegi miskit tõestada ei kavatse ja lained kah kokku ei löö :lol: - seda, et ma :L olen ning paljudest asjadest "õieti" aru ei saa on mu oma naine ammu juba üle 20 aasta tagasi öelnud :lol: :lol: :lol:
Viimati muutis aivar00, T Jaan 04, 2011 8:34 pm, muudetud 1 kord kokku.
ikka lõbusalt
Ats

Postitus Postitas Ats »

Selle kutsika hinna võiks lühidalt kokku võtta lausega: :L tulebki raha ära võtta.
Pole looma, pole probleemi!
maris

Postitus Postitas maris »

Võib-olla kui lp. Lauzy oleks otse minuga ühendust võtnud ja uurinud, et kui palju kutsikad maksavad, siis ei oleks ta foorumipostituste ridade vahelt ekslikult välja lugenud, et nende eest 8000+ krooni nõutakse. Sellist hinda ei ole me ühegi kutsika eest isegi mitte küsinud, kust selline arusaam?

Tõesti - pesakonnast läks puhtalt jahikoeraks üks koer (kuna omanik ei ole interneti ja arvutiga sinasõber, siis kahjuks pole temast kodulehel ka värskemaid uudiseid ega pilte), pooleldi jahikoeraks-pooleldi perekoeraks üks (see, kelle pilt jänesega nüüd uudistelehel on), üks jäi endale ning ülejäänud kolm läksid tõesti perekoerteks. Aga ma ei usu, et neil seal halb elu on - vähemalt niikaua, kuni nad ei tea, millest nad ilma on jäänud ;).

Seega soovitaks ikka otse inimestega suhelda, rääkida endast ja oma plaanidest koera suhtes - vastasel juhul võid millestki valedel põhjustel ja arusaamadel ilma jääda.
www.sakste.com - Sakste eesti hagijad
epood.smartdog.ee - palju kasulikku (jahi)koertele
andrus

Postitus Postitas andrus »

Saan ma õigesti aru,et kui müüjaga väga avameelselt suhelda, tuleb jahikoera hind hoopis midagi muud kui diivani koera??

Kui see on tõsi siis sügavaim kummardus teie ees.

Diivani koera ostjana oleks mul jällegi põhjust hambaid krigistada. :M
jahismurf
Vasta