tsiteerin:
See ongi see jahimeeste oma aretus, mida müüakse odavalt. Ja odaval" kaubal"on üks viga-pole kvaliteeti.Jutt, Valgevene ja sinu laika tööst on õige-kes mida tööks peab, kuidas ja milleks Valgevene koer on meil õpetatud.
Eeldused on kõigil koertel, aga edasi?ikka selle mehe teha, kelle käes rihmaots.No vot jälle koht vaidlemiseks
Vollifedja minu arvates sa räägid iseendale vastu- odaval kaubal pole kvaliteeti ja koheselt- ikka mehe teha kelle käes rihmaots

- sellest järeldan, et mitte koer ei ole loll, kui tööd teha ei mõista vaid ikka peremees, kes ei mõista koera õpetada. Milleks siis neid kõiksugu tiitleid
Mina saan asjast sedasi aru- valin endale vastavalt vajadusele ka koera. Kui olen urujahi fänn, siis loomulikult otsin standardmõõdus taksi. Kui aga tahan taksiga teha ainult aju ja verejälge, siis vast on suurema kasvulisel taksil kergem maastikul liikuda
Enda emase saksa jahiterjeri välimik hinnati tõu parimaks ja väideti, et ei ole ammu nii kena välimikuga koera näinud. Mõõdud kõik ilusti standardis ning keha kuju ideaalne. Asjaolu, et ma maksin koera eest 3500.- EEK tähendab, siis et minu koeral ei ole kvaliteeti
Sõbra isane saksa jahiterjer maksis 5000.- EEK ja hinnati nadiks-defektideks veidi rangis esijalad ja suur kasv. Hinna järgi aga on temal rohkem "kvaliteeti"
Metsas aga töötavad ühtemoodi-vähemalt ise olen peaaegu rahul (süüdi olen ise, et paremini ei tööta

).
Kõige tähtsam on minu jaoks, et olen ise rahul. Kuigi koera välimik on

ei hakka mina temaga mööda näitusi jooksma ja tiitleid taga ajama. Selle asemel lähen parem temaga metsa jahile

või õpetan koera. Kutsikate soovi korral otsin ka samasuguse igati standardis isase, kes töö ära teeb 1 kutsika eest. Tollele 1000 EUR maksta küll ei kavatse. Kaldun arvama, et sellise isase (õigemini isase peremehe) kellel ainult €-d silme ees ei tiirle suudan leida isegi Eestist

Et sommidel hinnad kõrgemad ja lätlastel-leedulastel madalamad- see täiesti loogiline. Turg paneb asjad paika-meil aga kiputakse vägisi hindasid sommide tasemele ajada kuigi elatustase on kardinaalselt erinev. Millegipärast sellest aga ei saada aru- nagu ka viimasel aja Statoili tõmblemine kütuse hinna tõstmisega.