rebased ???

2005. aasta teemad
kakuke
Postitusi: 5754
Liitunud: E Sept 01, 2003 3:32 pm

Postitus Postitas kakuke »

honkomees kirjutas: nüüd mõeldud kaelapauguna, aga puru alumine lõug, kael ja tubli tükk rinda :cry:

No on ikka snaiper. :lol:
Kahtluse korral jäta sõrm sirgeks !!!
gloss
Postitusi: 110
Liitunud: E Dets 06, 2004 8:34 pm

Postitus Postitas gloss »

FEEN:"Aga jube visad need elukad. Eile lasin ise ühte, ca 2 tundi, kopikatega, sai mööda mülkaid järel käidud, vererada ees... vahepeal oli visanud pikali, seal verd kui palju. Ja ei saanudki kätte, pimadaks läks enne. Paar korda sain üsna lähedale, aga ära lasta ei saanud."

ma soovitan ikka oodata veidi enne kui järgi minna.kui alles 2 tunni pärast pimedaks läks oleks võinud vabalt tund aega istuda,einet võtta,või midagi muud vaadata.rebane oleks arvatavasti esimeses mahaheitmis kohas ilusti tudunud
Kasutaja avatar
Feen
Postitusi: 3079
Liitunud: T Veebr 03, 2004 4:58 pm

Postitus Postitas Feen »

Nu vot... ma ise jõudsin siis ka sellele järeldusele... aga sel hetkel oli see juba tagantjärgi tarkus.
Üks lask - liha. Kaks lasku - võib-olla. Kolm lasku...
kakuke
Postitusi: 5754
Liitunud: E Sept 01, 2003 3:32 pm

Postitus Postitas kakuke »

Ei ole vist ikka ühest reeglit. Kui lasta ära käpp siis võidki jääda ootama (ikka nähtud kolme jalaga loomi). See viimane rebane millest Feen kirjutab sai põllust üle lastud kui avaldas elumärke. Lask tabas kaela alumist osa (nülgimisel selgus). Kui poleks seda lasku olnud ja oleks ootama jäänud siis mine tea, ootaks ehk tänaseni (ja kui lund ka veel sajab). Pigem tuleks ikka kasuks natuke oodata laskmiskohas, et siis kohe reageerida kui ennast püsti hakkab ajama. Kahe rebasega (+see mille Feen lasi) juba nii olnud, et peale pauku on mõni aeg siruli ja mõne aja pärast ajab ennast püsti ja hakkab astuma.
Kahtluse korral jäta sõrm sirgeks !!!
Kasutaja avatar
Jahimees
Postitusi: 416
Liitunud: N Okt 16, 2003 12:49 pm

Postitus Postitas Jahimees »

Mul oli juhus lasta rebane nädalavahetusel, kukkus kohe, viskasin koos taksiga nad auto peale ja hakkasin sõitma, korraga pani taks kisama ja hakkas hirmus madin, pidasin kinni ja rebane oli hüpanud taksile moka külge, viskasin mõlemad autost välja, et rebane taksiküljest lahti saada pidin kasutama veljevõtit mille ajasin rebasele hammastevahele ja siis koputasin üle.
Ja teine juhus oli ka (kunagi varem) rebane maas ja läksin ära võtma hüppas saadan mulle käe külge, õnneks oli paksem nahast kinnas käes, nii, et küllaltki visa loom.
Kas tuleb jaht???
Kasutaja avatar
honkomees
Postitusi: 2969
Liitunud: P Mär 14, 2004 4:13 pm

Postitus Postitas honkomees »

Huvitav, pole sellist kogemust olnd, enamasti ikka kas maas ja kõik või ära läind kui nii juhtund, taga pole küll eluski viitsind ajada. Vindiga on ikka kui pauk pihta trehvab siis pole nagu teist võimalustki et kohe maas ja siledaga, kui ikka peenemat haavlit (nr 1 või 2) kasutada, siis saab piisavalt palju tina, et maha jääks, suure numbri korral võib küll hõredaks jääda ja ega haavel suvalises kohas maha ei võta
Vot kährik on küll mõnikord ellu ärganud, aga rebane?
Jaht on kunst, mis nõuab ohvreid!
gloss
Postitusi: 110
Liitunud: E Dets 06, 2004 8:34 pm

Postitus Postitas gloss »

mul tuli ka meelde kuidas oma esimesi mööda põldu taga ajasin.lumi oli maas ja kohati oli koorikut ka,seal kus koorik kandis,jõudis reps eest ära,kui ei kandnud tegin jälle mina vahe tagasi a ligemale kui 120m ei jõudnud,vahepeal puhkasime mõlemad(lumi ikkagi poolde põlve ja põld oma 2km) lõpuks kui reps rappa jõudis läks pimedaks ja läind ta oligi.
ja visad on nad ka.kord läksid mõlemad rauad korraga lahti,sai 0-ga 7-8auku ja kartetsiga(7.5)ka kaks aga ikka läks edasi paraku mitte kaugele.
kunagi kaugel vene ajal lasi isa koplite vahel siledast kuuliga sest rebane oli kaugel ja laskmata ei tahtnud ka jätta(sel ajal oldi selle paugutamise asjus tiba vabameelsemad).rebane pikali.hakkas siis üle okastraataia ronima,üks jalg oli üle ja käega hoidis traati keradest eemal kui rebane püsti ja ajama,kuna kerad kallid siis saigi minema,tuli välja et rebane ei saanud sotti kust poolt pauk tuli ja mängis lolli.
seda on olnud tihti märgata et loomad ei jaga 1lasu puhul suunda välja ja panevad lähima metsa nurga poole ajama.onul oli süsteeme et kui rebane kaugel oli ja veel kaugemale vantsis siis lasi rebasel eest kuuli läbi(muidugi vaid juhul kui ise soodsas kohas oli)ja sai ka niimoodi mitu tükki.loomulikult väärib märkimist et sellist asja tehti siis kui nahkasi mustalt müüdi ja rebase eest sai väksema kuupalga kätte.
tahaks kuulda ka kas keegi rebast peibutab ka ja kuidas toimib
Pauli
Postitusi: 1291
Liitunud: E Nov 29, 2004 4:03 pm

Postitus Postitas Pauli »

Isegi siga on eluvaimu sisse võtnud. Meil juhtus korra nii, et tõsteti surnud kesik Niva pagasnikusse ja jahipääliku juurde nülgima. Kui tagant luuk siis 15-30 minuti pärast jälle lahti tehti, pilgutas siga seltskonnale kavalasti silma. Tükk tegu oli, et teda sealt kätte saada. Autoomanik millegipärast üle lasta ei lubanud :D .
andrus
Postitusi: 2800
Liitunud: R Veebr 27, 2004 8:45 pm

Postitus Postitas andrus »

Ei tea küll miks?? :D
Ahto Kattai
Postitusi: 2418
Liitunud: R Mär 12, 2004 8:41 pm

Postitus Postitas Ahto Kattai »

Eks neid läheb ikka minema .On lastud teisi ka järgmise hommikuni kuuli auguga :D harjuda ,aga hommikul avastad verise pesa ja sealt edasi juba ilma vereta jäljerea ,niiet.... pole sellest ootamisest ka alati tolku.
Teemast kõrvale .Mees lasi koera eest suure kuldi,kukkus kohe .Edasi liikudes võttis koer uuest ,lasi jälle suure kuldi .Ise imestas ,et küll täna on kõik suured :D Samuti võttis koer kolmandat korda ja kätte saadi alles järgmine päev ja imelik ,imelik kaks esimest olid ka kadunud :D (tegu sama loomaga)
Kivi kotti!
Kasutaja avatar
honkomees
Postitusi: 2969
Liitunud: P Mär 14, 2004 4:13 pm

Postitus Postitas honkomees »

Et siga ellu ärkab, see üsna tavaline nali, isegi korduvalt juhmi näo ja tühja püssiga vahtind, kuda siga äkki minema paneb
Jaht on kunst, mis nõuab ohvreid!
god17
Postitusi: 33
Liitunud: K Mär 31, 2004 8:22 am

Postitus Postitas god17 »

kuidas teil kärn tõvega on? eile lasin ühe kas see on tingitud kas rebaste liiga suurest populatsioonist. kuni esikäppadeni polnud ühtegi karva küljes eespool ideaalne nahk.
kakuke
Postitusi: 5754
Liitunud: E Sept 01, 2003 3:32 pm

Postitus Postitas kakuke »

Ma just jõudsin rebasejahist tagasi oma negatiivse emotsiooniga. Nimelt lasin võsas suhteliselt lähedal ühte rebast, aga maha ei jäänud. Sõites autoga tagasi märkasin, et suht lähedal laskmiskohast rebane keset teed maas ja hingeldab. Lõpetasin ta ära, aga kuuliauku kuskilt ei leidnud. Rebasel oli koonu pealt nahk maas ja tiba mädane. Näis mis laboris selle jandi kohta öeldakse. :M
Kahtluse korral jäta sõrm sirgeks !!!
Kasutaja avatar
Patterdale
Postitusi: 195
Liitunud: L Nov 06, 2004 12:32 pm

Postitus Postitas Patterdale »

Nädalavahetusel sai soomehagijas rebasejahil rebase kätte,rebane puges
mahalangend kuuse alla peitu.
Läksime lõpuks vaatama mida koer haugub ühekoha peal,noor terrieri
kutsikas oli ka kaasas kes tõmbas rebase kuusealt välja.
Koerad said küll hea trenni aga omal tekkis kahtlus miks koerad rebase kätte said,äkki oli haige.
Täna käisin kutsikat marutaudi vastu uuesti süstimas,rebase viisime ka laborisse kontrolli,ootame vastust.
Dog and man are truely partners in the hunt.
Kasutaja avatar
Patterdale
Postitusi: 195
Liitunud: L Nov 06, 2004 12:32 pm

Postitus Postitas Patterdale »

Tere
Täna tuli laborist vastus, rebasel marutaudi polnud.
Dog and man are truely partners in the hunt.
Suletud